Ученици от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ във Видин изиграха  „Комедия от грешки“ от Шекспир

Ученици от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ във Видин изиграха „Комедия от грешки“ от Шекспир

Театралната постановка, която бяха подготвили учениците от клуб „Занимания по интереси“ към Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, бе представена на английски език, със субтитри на български, съобщиха от пресцентъра на общината.

Тя е включена в Общинската програма за стимулиране изявите на ученици през 2019 година, която се реализира с целеви средства от държавния бюджет. Официални гости на събитието бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков, заместник областният управител Лъчезар Попиванов, директорът на гимназията Любомир Георгиев и председателят на училищното настоятелство Лидия Каменова.

След представлението Огнян Ценков се обърна с приветствие към участниците и целия екип, реализирал спектакъла: „Гледах с голям интерес и истински се насладих на вашата „Комедия от грешки“, породени от една човешка трагедия в началото, но впоследствие с добър завършек“. Кметът пожела на учениците да не спират да се учат и да развиват своите таланти, защото са невероятни млади хора, с които всички ние ще се гордеем и в бъдеще.

Режисьор на постановката е Красимир Ангелов, а ръководител на театралното студио – Емил Живков, преподавател в училището. В нея участваха 20 възпитаници на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ от 8 до 12 клас. Подготовката за представлението пред публика е продължила четири месеца.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder