Дисциплинарно уволнение грози служител на ДФ „Земеделие“ заради връзка с къща за гости

Дисциплинарно уволнение грози служител на ДФ „Земеделие“ заради връзка с къща за гости

Къща за гости, финансирана с пари от Европа, е свързана със служител на Държавен фонд „Земеделие“.

Имотът е в село Априлци. Отпуснатите евросредства са на стойност 300 000 лева. През 2014 година къщата е пусната в експлоатация, а собственикът ѝ се оказа баща на експерт във фонда. При поредния ден на проверки в къщи за гости експертите проверяват около 30 имота, получили европари. Най-рано се очакват резултати след 30 юни, когато ще приключи инспекцията на общо 288 къщи за гости в цялата страна.
„Сигналът, който е получен в Държавен фонд „Земеделие“ е свързан с бенефициента, който се явява свързано лице със служител във фонда. В момента е назначена дисциплинарна комисия, която разследва сигнала, дали този експерт точно се е занимавал с този тип проекти или точно с тази къща. Ако се установи това нарушение, служителят ще бъде уволнен дисциплинарно”, коментира пред камерата на Нова телевизия Калоян Костадинов, заместник-изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”.
„Дъщеря ми работи от 2005 година в ДФ „Земеделие”. С конкурс е назначена при г-н Тадаръков. Редови изпълнител е там. Не знам да е ръководен кадър. До колкото знам нито е имала допир с проекта, нито с някакви колеги да оказва давление и т.н”, обясни Георги Кръстев, собственик на обекта.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder