Стойнев след срещата с ДПС: Целта е опозицията да бъде ликвидирана

Стойнев след срещата с ДПС: Целта е опозицията да бъде ликвидирана

„Проведохме среща с ДПС относно актуализацията на бюджета, чухме и техните предложения за второ четене, както и те нашите“, заяви след срещата с ДПС зам.председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев.
Той идказа удовлетвореност си от разговорите с ДПС. Според него хубаво да има диалог, за да се разбере кой на каква позиция е, кой какви идеи и ценности защитава.
„И двете политически сили се обединихме да продължи европейският модел на финансиране на политическите сили, но в крайна сметка всичко зависи от управляващите и правителството“, каза още Стойнев и добави, че е позакано как управляващите няма да отстъпят.
„Идеята е още в петък да бъде гласуван законопроектът и преди 1 юли да бъде одобрен, така че опозицията да не може да получи това финансиране, което е залегнало в нейния личен бюджет. Това финансиране отговаря на банките кредиторки, които са ни заели своите средства да ги използваме в предизборната си кампания. Целта е ясна – опозицията да бъде ликвидирана и унищожена преди едни толкова важни избори като местните, които предстоят.
За нас е важно и затова апелираме към управляващите – нека тази промяна да бъде съпътствана с един продължителен диалог. Нека не се бърза. Прокрадва се идеята дайте да смачкаме опозицията за местните избори, ако може да ги ликвидираме, а след това към края на годината отново да върнем дебата и да върнем субсидията, защото видяхме, че сгрешихме“, каза Стойнев.
Той обяви, че БСП ще направи всичко възможно, за да се разбере какво се случва в страната. „Навремето един бивш лидер на ГЕРБ говореше за едни евроатлантически ценности, ако диктатурата е евроатантическа ценност – здраве му кажи“, заключи Стойнев.

Източник: Izbori.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder