Кметът на Видин посети детския летен лагер в  Синаговци

Кметът на Видин посети детския летен лагер в Синаговци

Лагерът се организира за поредна година в базата на филиала на ДГ „Детелина“ в село Синаговци, която е предоставена за ползване по предложение на кмета на Община Видин и с решение на Общинския съвет.
Той приема през летния сезон деца на възраст от 5 до 7 години от детските градини на територията на Общината.
Директорът на ДГ „Зорница“ Светлана Петкова посрещна кмета Огнян Ценков, който заедно със заместник-кмета Венци Пасков и кмета на Синаговци Иван Иванов посетиха 17-те лагерници от първата смяна. Ценков поздрави учителите и възпитаниците на детското заведение и изрази задоволството си от добре уредената база: „Условията, които са създадени за децата, са много добри. Вие не само първи откривате сезона, но и за първи път ще почивате на това прекрасно място, където малчуганите ще могат да играят и да се забавляват, обгрижвани с любов и внимание. Пожелавам на всички много приключения, забавления и приятни емоции!“.
Гостите разгледаха базата, която разполага със съвременно обзаведени спални помещения, зала за хранене, кътове за занимания, просторен двор с басейн и различни съоръжения за игра.
Светлана Петкова благодари на Огнян Ценков за това, че е помислил и за най-малките и те вече имат място за истинска почивка през лятото. Тя сподели, че всеки ден децата ходят на разходка сред природата, посещават домовете на хора от селото и се радват на животните, които стопаните отглеждат, гледат филми и дори си организират дискотека, но най-голямата атракция е басейнът. С голямо нетърпение обаче очакват петъчния ден, предвиден за лагерния огън, край който ще има много музика и забавления.
Малчуганите зарадваха присъстващите с кратка програма, като пяха, танцуваха валс и играха хоро, на което се хванаха и гостите.
Накрая кметът Ценков раздаде сладолед на децата, с който да се разхладят в горещия летен ден.
Тази година в базата за отдих ще почиват и възпитаниците на още две детски градини – „Детелина“ и „Славейче“, в групи от по 20 деца.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder