Кметът на Община Видин прие посланика на Казахстан

Кметът на Община Видин прие посланика на Казахстан

Огнян Ценков посрещна Н. Пр. Темиртай Избастин в кабинета си и в знак на уважение към високия гост му подари картина, изобразяваща символа на нашия град – крепостта „Баба Вида“. Посланикът на Република Казахстан у нас изрази удовлетворението си от факта, че за пореден път посещава старопрестолния Видин и винаги е бил приет изключително радушно. Това съобщиха от общината.
Целта на срещата между видинския кмет и дипломата бе да се обсъдят възможностите за двустранно сътрудничество в областта на икономиката, културата и туризма.
Конкретна тема на разговорите беше поставянето на територията на Руското военно гробище в града на възпоменателна плоча с името на Кайыржан Есенгеьлдин – гражданин на Казахстан, участвал и загинал в боевете край град Кула през месец октомври 1944 г. Във връзка с това е изпратено писмо до Община Видин от близките на загиналия, както и от страна на посолството на Казахстан. В отговор на молбата Общината е взела решение и е определено място за поставяне на паметния знак.
След срещата при кмета Негово Превъзходителство направи дарение от книги на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“. Посланикът е автор на една от тях, която се нарича „Казахстан“ и в нея е представена информация за културно-историческите и природни забележителности на страната.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder