Над 120 участници ще се включат във Видин за 12-ти пореден път международен фолклорен фестивал „Танци край Дунава“

Над 120 участници ще се включат във Видин за 12-ти пореден път международен фолклорен фестивал „Танци край Дунава“

Част от колорита на културните тържества в града за 12-ти пореден път Международният фолклорен фестивал “Танци край Дунава” ще се проведе от 28 до 30 юни 2019 година. Фестивалът се организира от Читалище “Цвят 1870”, под патронажа на Кмета на Община Видин инж. Огнян Ценков, това съобщиха от читалище „Цвят“.
Видин е древен град и има своята неповторима атмосфера, в която се преплитат идеите и мечтите на неговите жители. Богатата историческа съдба и географското разположение правят Видин привлекателен и интересен град. Град – насочен към утрешния си ден заедно със съхранените традиции, нови идеи и възможности за развитие.
Целта на фестивала е да съхрани и опази културното наследство на страните-участнички, да създаде трайни международни културни контакти, да обогати културния живот на нашия град и да подпомогне развитието на културния туризъм.
Началото на фестивала е поставено преди 22 години по инициатива на читалището и с решение на Общински съвет Видин.
Международната изява е част от Националния културен календар за 2019 г.
През тези три дни видинчани ще се насладят на богатото фолклорно наследство и срещата между гостуващите професионални фолклорни състави от гр.Зайчар – Сърбия, гр.Дробета-Турну Северин – Румъния, както и на домакините – Представителния фолклорен ансамбъл „Цвят” и Детски танцов състав при Народно читалище „Цвят 1870”. Общият брой на участниците ще бъде над 120 професионални танцьори, певци и инструменталисти.
Откриването на Фестивала ще стане на 28 юни 2019г. (петък) от 19:30 часа с церемония по откриване и концертна програма от всички участници на откритата сцена в Крайдунавския парк на гр.Видин.
На 29 юни гостите ще посетят някои от по-известните културни и исторически забележителности на нашия град.
Фестивалът ще бъде закрит на 29 юни 2019г. (събота) от 19:30 часа с концертна програма и церемония за закриване на откритата сцена в Крайдунавския парк.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder