Топ вести
18.11.2019 - ЯНИТА КАМЕНОВА СЛЕД СТРЕЛБАТА В НОВО СЕЛО: „Чувствам се като герой на уестърн“ (Утро с Видин Вест)
15.11.2019 - Димитър Велков: „Ще подкрепим всяко едно предложение, което ще доведе до развитие на Видин“(Темите-Рестартът)
15.11.2019 - След изборите! НА ЖИВО: Лидерът на БСП-Видин Димитър Велков с ексклузивен коментар тази вечер в Темите
14.11.2019 - Нарязаха гумите на колата на председателят на ОБС-Ново село (Новините на Видин Вест-ранна емисия)
14.11.2019 - Иван Гешев повторно избран за главен прокурор
14.11.2019 - Дадоха ход на делото за изборните нарушения в Ново село (Новините на Видин Вест – обедна емисия)
14.11.2019 - ТЕЛК трябва да умре, за да живеят хората с увреждания
14.11.2019 - Отново сигнал за бомба в сградата на ВСС по време на заседанието
14.11.2019 - Спецакция в Дреновец! Иззеха археологически ценности от частни имоти
14.11.2019 - Кученце „еднорог“ се роди с опашка на челото
Нов ръст на цените на петрола

Нов ръст на цените на петрола

Петролните фючърси поскъпват до близо едномесечни върхове след изненадващо рязко намаляване на американските складови запаси на суров петрол и като реакция на принудителното спиране на работата на голяма рафинерия по Източното крайбрежие на САЩ.
Фючърсите на петрола брент с доставка през август нарастват с 1,3% към 65,90 долара за барел, след като по-рано през деня те дори поскъпнаха до 66,25 долара за барел за пръв път от 31-ви май насам.
Аналогичните фючърси на американския лек суров петрол пък поскъпват с 1,8% към 58,90 долара за барел, като по-рано днес и те удариха за кратко ценови връх в рамките на юни от 59,13 долара за барел.
Това представлява поредно възходящо движение на цени, след като през миналата седмица петролът брент поскъпна с над 5%, а американският лек суров петрол – с цели 8,8% най-вече като реакция на ескалиращото напрежение между САЩ и Иран след сваления от Техеран американски военен дрон.
Поскъпването на петрола и в частност на юлските бензинови фючърси с над 3% към 1,98 долара за един галон се дължи и на очакванията, че компанията Philadelphia Energy Solutions (PES) вероятно ще затвори трайно нефтената си рафинерия във Филаделфия, след като преди дни голям пожар причини значителни щети в комплекса, съобщиха източници, запознати с плановете на компанията.
150-годишната рафинерия PES, разположена в един от най-натоварените и най-гъсто населени район по Източното крайбрежие на Съединените щати, вече обяви форсмажорни обстоятелства за доставките си на бензин след огромния пожар. Именно това доведе до рязко поскъпване през последните дни на бензиновите фючърси към най-високи нива от 22-ри май насам около 1,98 долара за един галон.
Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) ще проведе редовното си заседание на 1-ви юли, като ден по-късно ще има среща със съюзниците, водени от Русия, във формата „ОПЕК +“, на която ще се вземе решение за бъдещето на настоящото споразумение за съвместно съкращаване на производство с 1,2 млн. барела на ден.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder