Уволненият експерт от РИОСВ-Враца Георги Караиванов е възстановен на работа

Уволненият експерт от РИОСВ-Враца Георги Караиванов е възстановен на работа

Малко след сутрешния блок вчера лично премиерът Борисов се свърза с мен по телефона и ми каза, че е наредил да ми върнат работата. Той ме поздрави за това, което съм направил и позицията ми. По-късно се срещнах с министър Нено Димов и бях възстановен отнова на същия щат. Това заяви младшият експерт от РИОСВ-Враца Георги Караиванов в сутрешния блок на БТВ.Експертът уточни, че от 16 месеца се занимава с въпросният случай.
„След като направих всички анализи и проверки, се опитах да направя нещо по въпроса за опасния химикал в РИОСВ. Там никой не ми обърна внимание, а аз подадох сигнал към прокуратурата и медиите“, каза още той.
„Бях уволнен, защото заявих, че няма да позволя фирма без нужните разрешения да извърши извозвания на серовъглерод от завода Химко“, уточни Караиванов.
„Фирмата, която трябва да извози химикала е представила план, който се разминава с обещанието, до 10 юли цистерните, които ще извозват химикала, трябваше вече да са на територията на България, но още не са тук, разкри той.
„Не е редно да се стига до намесата на премиера Борисов, но явно така е трябвало да станат нещата“, добави той.
„Опасност винаги има, защото това е едно старо съоръжение. Надявам се химикалът да бъде извозен бързо“, завърши експертът Караиванов.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder