Седмокласници ще могат да подават документи в училищата на 12, 15 и 16 юли

Седмокласници ще могат да подават документи в училищата на 12, 15 и 16 юли

Учениците, след седми клас класирани по първо желание след първия етап на класирането в гимназиите, се записват в училището, в което са приети. Училищата ще приемат документи за записване на 12, 15 и 16 юли – от 8.00 до 18.00 часа. Ако ученик не се яви, мястото му не се запазва и се обявява като свободно за втория етап на класирането, напомнят днес на учениците и на техните родители от Регионалното управление на образованието /РУО/ в София-град. Предава novini.bg.
От вчера е излязло първото класиране за прием в гимназиите след седми клас в цялата страна.
Учениците, които са класирани по второ или по следващо желание и не са удовлетворени от класирането си на първия етап, следва да подадат в училището, в което са класирани, заявление за участие във втория етап на класирането – в същия срок /до 16 юли/. Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втория етап само на по-предно свое желание или на това, на което е приет на първото класиране, поясняват от управлението.
От РУО информират, че некласираните по нито едно желание на първия етап на класирането ученици, участват автоматично във втория етап на класирането и не е необходимо да подават заявление.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder