„На Базар сме! В парка“ дава поле за изява на видински творци

„На Базар сме! В парка“ дава поле за изява на видински творци

Най-новата поредица от събития във Видин стартира тази събота, съобщават организаторите.
На 20-ти юли, от 10:00 ч. до 17:00 ч. ще се проведе първото издание на поредицата от събития „На Базар сме!“, в района на БиблиоПощата, в Крайдунавския парк на Видин.
Инициативата ще даде поле за изява на 32-ма участника от Видин и региона. Мнозинството от тях ще представят ръчно изработени сувенири и бижута по различна технология и от разнообразни материали, в това число и рециклирани. Посетителите ще имат възможност да закупят натурална козметика. На събитието ще бъде разположен щанд с книги на видински автори, като специален гост ще е Цветелина Цветкова – автор в „Пощенска кутия за приказки“, която издаде дебютната си книга „Лейди Гергана“ преди броени седмици. Трима от участниците в Базара са дизайнери на дрехи, родом от Видин, стартирали и развили собствени успешни брандове в София. Те за първи път ще имат шанс да представят продуктите си пред видинска публика.
В рамките на Базара посетителите ще дегустират вината на Bononia Estate – местна винарна, която подкрепи инициативата. Всеки, който реши да отдели от времето си в събота за Базара, ще може да се отпусне с кафе или коктейл в някой от кътовете за почивка, които ще бъдат издържани в стила на ретро градинско парти. Хапването и барът са предоставени също на представители от Видин. Организаторите не са пропуснали да осигурят и фото кът за любителите на снимките.
За най-малките са предвидени множество работилници и занимания като рисуване, оцветяване на картинки и гипсови фигури, детски театър и други.
Специален гост на първото издание ще бъде Фондация от Враца – „Brimkie”, която поверява плетенето на играчки и сувенири от рециклирана вълна на жени от уязвими групи, като по този начин им помага да се интегрират.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder