Премиерът Борисов: Уникални мозъци имаме, трябва да ги привлечем да работят за държавата ( видео )

Премиерът Борисов: Уникални мозъци имаме, трябва да ги привлечем да работят за държавата ( видео )

Явно образованието става все по-добро, особено в сферата на IT технологиите имаме истински вълшебници.Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет.


Борисов се обърна с думите към Горанов, по повод на задържания 20-годишен Българин за кибератаката срещу НАП: “ Уникални мозъци имаме, и много е важно за такива да имаме възможност да плащаме повече, за да могът да ги ползват службите а и ние самите, за да не ни нанасят такива щети и след това да им се повдигат обвинения, а да ги привлечем да работят в полза на държавата „.
„Просто такива вълшебници, невероятни способности „, не скри радостта си премиерът от работата на компютърните специалисти.
По негови думи, за жалост все още имаме служители във тази сфера, където заплатите са ниски, а служителите го правят заради честта на пагона. Той изрази своята благодарност към МВР и ГДБОП.
Борисов изтъкна, че трябва да се помисли върху това как да бъдат привлечени такива специалисти, защото работата, която извършват е модерна и един вид „бунтарство“, че могат да преодолеят системи.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder