Топ вести
21.08.2019 - Министърът на икономиката ще упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Център за отдих – Китен“ ЕАД
21.08.2019 - Правителството одобри създаването на лечебно заведение за болнична помощ
21.08.2019 - България и Черна гора ще си сътрудничат в областта на здравеопазването и медицинската наука
21.08.2019 - Полицията търси взривно устройство в редакцията на Novini.bg
21.08.2019 - Проф. Асенов: Предвиждаме интензивни разговори за постигане на консенсус с превозвачите за тарифите и обхвата на пътищата с тол такса
21.08.2019 - Замърсяването на въздуха може да предизвика психични проблеми
21.08.2019 - Spice Music Festival се завръща в Бургас през 2020
21.08.2019 - Eкоминистерството потвърди наличието на минерални извори в Сланотрън и Градец (Новините на Видин Вест)
21.08.2019 - Започва третото издание на „Лятно кино в парка на хумора“-2019
21.08.2019 - Криминално проявен раздаде юмруци и отмъкна портмонето на шофьор
Монтана и Алпиняно подписват договор през декември

Монтана и Алпиняно подписват договор през декември

Спортисти от Монтана пробягаха трасе с 200 годишна история. Официалният договор за партньорство между община Монтана и община Алпиняно ще бъде подписан на 2 декември тази година, съобщил кметът Златко Живков, след завръщането си от италианския град, информираха ни от пресслужбата на Монтана.
Кметът гостува там по покана на своя колега Андреа Олива по повод празника на Алпиняно. Монтана бе включена в европейски проект на три партньорски града – Шмалкалден /Германия/ ,Фонтейн /Франция/ и Алпиняно /Италия/. Така общината има възможност да разшири сътрудничеството си като участва в различни фестивали и турнири, организирани на разменно гостуване в четирите държави. Кметът на Монтана бе в Алпиняно заедно със спортисти от Гимназията за преподаване на чужди езици „Петър Богдан”. Те показаха бързина и ловкост в необичайно състезание, което се организира от 200 години. Четирите отбора се надбягват в щафета на трасе от един километър по калдъръмените улички на стария град. Всеки от участниците носи на раменете си два лоста с общо осем кратунки с вода, които тежат 9 килограма. Отборът на Монтана завърши втори пробега.

„Това е и второто общо събитие за годината по проекта на четирите града. Първото бе през април в град Шмалкалден – Германия. Там бе организиран фестивал, в които участваха певци на формация „Торлашки напеви”. Следващите две прояви са през 2020 година и ще бъдат в нашия град във френския Фонтейн“, уточни кметът Живков.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder