Топ вести
06.12.2019 - Сухи са пътните настилки във Видинска област
06.12.2019 - Заледен е пътят през прохода Петрохан
06.12.2019 - Почина Стоянка Мутафова
06.12.2019 - Бюджет 2020 окончателно приет! Вижте кои сектори ще получат увеличение
06.12.2019 - Никулден е! Кой е св. Николай и защо ядем шаран днес?
06.12.2019 - Партийната субсидия става 8 лева
06.12.2019 - В Монтана направиха демонстрация по повод Международния ден на доброволеца (Снимки)
06.12.2019 - Парламентът ще разгледа ратификацията на договора за доставка на закупуване на минен ловец „Мааслуис” и „Хелевутслайс“
06.12.2019 - АПИ: Движението ще се осъществява в една лента от км 62 до км 63 на автомагистрала „Хемус“ в посока Варна поради почистване на свлечена земна маса
06.12.2019 - Президентът Румен Радев ще бъде домакин на среща на български стартиращи фирми с представители на водещи немски компании с бизнес в България
Пламен Георгиев е възстановен като прокурор

Пламен Георгиев е възстановен като прокурор

За по-малко от минута прокурорската колегия на ВСС възстанови като прокурор в Специализираната прокуратура, бившия председател на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, предаде БНР.

„За“ молбата на Георгиев гласуваха всички осем присъстващи кадровици.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет заседава днес извънредно по молбата на бившия ръководител на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев да бъде възстановен като прокурор в Специализираната наказателна прокуратура. Георгиев подаде оставка в сряда, деня в който е излязло решението на НАП след проведена пълна проверка на него и семейството му. От проверката, няма установени нарушения.

Сега обаче той няма да бъде възстановен на длъжността зам. – председател в Специализираната прокуратура, а като редови прокурор. Георгиев встъпва на тази длъжност от 1 август.

Пламен Георгиев може да бъде предложен като зам. – председател на Спецпрокуратата по искане само на председателя му, предаде novini.bg.

На въпрос дали се усеща натиск върху ВСС заради номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, Даниела Малашева отговори, че няма такова нещо.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder