Топ вести
21.08.2019 - Министърът на икономиката ще упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Център за отдих – Китен“ ЕАД
21.08.2019 - Правителството одобри създаването на лечебно заведение за болнична помощ
21.08.2019 - България и Черна гора ще си сътрудничат в областта на здравеопазването и медицинската наука
21.08.2019 - Полицията търси взривно устройство в редакцията на Novini.bg
21.08.2019 - Проф. Асенов: Предвиждаме интензивни разговори за постигане на консенсус с превозвачите за тарифите и обхвата на пътищата с тол такса
21.08.2019 - Замърсяването на въздуха може да предизвика психични проблеми
21.08.2019 - Spice Music Festival се завръща в Бургас през 2020
21.08.2019 - Eкоминистерството потвърди наличието на минерални извори в Сланотрън и Градец (Новините на Видин Вест)
21.08.2019 - Започва третото издание на „Лятно кино в парка на хумора“-2019
21.08.2019 - Криминално проявен раздаде юмруци и отмъкна портмонето на шофьор
Ужасната двойка от САЩ дала $20 000 за близначките от България

Ужасната двойка от САЩ дала $20 000 за близначките от България

Около $20 000 е струвало на американците от Самървил Марк и Мелиса Макгрегър да си осиновят двете близначки от България, които бяха открити недохранени и малтретирани. Това твърди сайтът на БГ емигрантите в САЩ и Канада BG VOICE, позовавайки се на източници от нашето правосъдно министерство, предава Стандарт.

Сумата е платена на консултантски фирми, които се занимавали с уреждането на осиновявания в чужбина. Преференциални условия имало, когато някое дете е с увреждания, какъвто бил и случаят на едното момиченце, което е с умствена изостаналост.

Фирмите, които прибрали парите, били предимно за посредничество. Те задвижвали процедурите и подавали документите на кандидат-родителите.

Също така фирмите били длъжни и да подават информация ако има нещо нередно с децата и отглеждането им.

В рамките две години след осиновяването нашето Министерството на правосъдието иска доклад за здравето на децата, прегледи при специалисти, образование, отношенията с братя и сестри”, обясни вчера шефът на дирекция “Международна правна закрила на детето и международните осиновявания” Милена Първанова.

“Докладите сочат че момичетата са се адаптирали добре към семейството. 1 ноември 2013 г. е било последното посещение на социалния работник и той е бил впечатлен от изключителната привързаност на децата към родителите”, заяви доста изненадващо Първанова с оглед на това, което се е случвало с близначките.

Припомняме, че двете близначки са били осиновени през 2011-а година, тогава били на 7-годишна възраст. Момиченцата са били предложени на американското семейство, след като три други фамилии са отказали да ги вземата. Причината била именно проблемите на едното момиче.

Окончателната процедура по осиновяване на българчетата е завършила с решение на Софийски градски съд през ноември 2011, а е започнала през май същата година.

Кандидат-осиновителите от САЩ са представили всички необходими документи, включително и социален доклад от щата Вашингтон с препоръки. Тогава мъжът е работил като IT специалист, а съпругата му е била домакиня.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder