Топ вести
05.12.2019 - Нов кредит тегли Община Видин за да плати финансови корекции за ремонта на площада (Новините на Видин Вест ТВ)
05.12.2019 - Валериев убит с автомат, с екзекутора му заподозрени за крупни грабежи
05.12.2019 - Нерегистриран „казан“ и нелегален алкохол откриха митнически и полицейски служители
05.12.2019 - Фандъкова ще присъства на откриването на новия сезон на ледената пързалка на „Спортна София“
05.12.2019 - При покупко-продажба на кола: Вече не трябва да сменяме номерата
05.12.2019 - Каракачанов към курсантите-отличници: Изграждайте се като лидери не само в армията, но и в обществото
05.12.2019 - Eкатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до външния министър на Украйна
05.12.2019 - „Пирогов“ с модерна ендоскопска апаратура от „Българската Коледа“
05.12.2019 - МВнР: Няма данни за пострадали българи при пожара в Одеса
05.12.2019 - Депутат от НФСБ пита репортерка с какво бельо е дошла на работа (Видео)
Ужасната двойка от САЩ дала $20 000 за близначките от България

Ужасната двойка от САЩ дала $20 000 за близначките от България

Около $20 000 е струвало на американците от Самървил Марк и Мелиса Макгрегър да си осиновят двете близначки от България, които бяха открити недохранени и малтретирани. Това твърди сайтът на БГ емигрантите в САЩ и Канада BG VOICE, позовавайки се на източници от нашето правосъдно министерство, предава Стандарт.

Сумата е платена на консултантски фирми, които се занимавали с уреждането на осиновявания в чужбина. Преференциални условия имало, когато някое дете е с увреждания, какъвто бил и случаят на едното момиченце, което е с умствена изостаналост.

Фирмите, които прибрали парите, били предимно за посредничество. Те задвижвали процедурите и подавали документите на кандидат-родителите.

Също така фирмите били длъжни и да подават информация ако има нещо нередно с децата и отглеждането им.

В рамките две години след осиновяването нашето Министерството на правосъдието иска доклад за здравето на децата, прегледи при специалисти, образование, отношенията с братя и сестри”, обясни вчера шефът на дирекция “Международна правна закрила на детето и международните осиновявания” Милена Първанова.

“Докладите сочат че момичетата са се адаптирали добре към семейството. 1 ноември 2013 г. е било последното посещение на социалния работник и той е бил впечатлен от изключителната привързаност на децата към родителите”, заяви доста изненадващо Първанова с оглед на това, което се е случвало с близначките.

Припомняме, че двете близначки са били осиновени през 2011-а година, тогава били на 7-годишна възраст. Момиченцата са били предложени на американското семейство, след като три други фамилии са отказали да ги вземата. Причината била именно проблемите на едното момиче.

Окончателната процедура по осиновяване на българчетата е завършила с решение на Софийски градски съд през ноември 2011, а е започнала през май същата година.

Кандидат-осиновителите от САЩ са представили всички необходими документи, включително и социален доклад от щата Вашингтон с препоръки. Тогава мъжът е работил като IT специалист, а съпругата му е била домакиня.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder