Внимание, шофьори: акция „Скорост“ по пътищата на страната

Внимание, шофьори: акция „Скорост“ по пътищата на страната

В разгара на туристическия сезон акция „Скорост“ по пътищата на страната. Събитието е част от европейска инициатива за контрол на скоростните режими, посочва NOVA.
Тя започна в понеделник и ще продължи до края на седмицата.
От полицията казват, че около 30% от катастрофите стават именно заради висока скорост. Такива операции се провеждат през няколко месеца, като обикновено регистрираните нарушения са хиляди.
През първите шест месеца на този година катастрофите в страната са почти 3000. Загиналите над 250, а ранените повече от 3600.
Санкциите за превишената скорост могат да стигнат до стотици левове и отнемане на шофьорска книжка за срок от три месеца.
„Фокусът на операцията е насочен към установяване на нарушения, свързани с превишаването на скоростта. Такава операция беше проведена в началото на април. По време на първата такава бяха установени около 37 000 нарушители”, обясни главен инспектор Илия Георгиев от „Пътна полиция“.

Предишната седмица институциите във Варна се събраха, за да обсъдят мерки за намаляване на катастрофите в района. Търсят се мерки за намаляване на тежки инциденти. Като основна причина за тях беше посочена именно несъобразената скорост. А според цифрите загиналите при пътнотранспортни произшествия във Варненския район за първото шестмесечие са със 75% повече спрямо същия период на миналата година. Пострадалите пък са двойно повече.

 nova.bg
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder