Директорът на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев: Ще отстраня „кърлежите“ от системата

Директорът на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев: Ще отстраня „кърлежите“ от системата

„Познавам голяма част от дефектите в системата, което няма да е добре за лошите герои в системата“, заяви пред БНР директорът на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев. Той обясни, че за него разликата между лоши и добри герои е дали „са част от системата със смислени действия, или са кърлежи, които се прилепват към определени финансови потоци и се пробват да изсмукват тези потоци, не там, за където са предназначени“.

Грудев заяви готовност да отстрани „кърлежите от системата“, след като ги идентифицира и уточни, че вече има уволнени четирима служители на фонд „Земеделие“ поради съмнения в безкористното изпълнение на служебните им задължения – най-високо стоящият е началник на отдел.

В предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ той обеща, че ще се постарае да се усвоят всички евросубсидии въпреки закъсненията, направени от предишната администрация на фонд „Земеделие“. По програмата за най-малките земеделски производители обаче няма да се усвоят изцяло финансовите средства до края на годината.

„Рисковете, към края на годината, са такива, че за да се справим с тях, ще трябва да извършим плащания със средства от Програмата и на част от площните мерки, тези които се финансират от Програмата за развитие на селските райони“, уточни Васил Грудев .

Директорът на фонд „Земеделие“ обеща, че най-късно до девет месеца ще навакса забавеното финансиране на проекти по различните мерки на европрограмите.

Източник: bnr.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder