Топ вести
21.08.2019 - Министърът на икономиката ще упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Център за отдих – Китен“ ЕАД
21.08.2019 - Правителството одобри създаването на лечебно заведение за болнична помощ
21.08.2019 - България и Черна гора ще си сътрудничат в областта на здравеопазването и медицинската наука
21.08.2019 - Полицията търси взривно устройство в редакцията на Novini.bg
21.08.2019 - Проф. Асенов: Предвиждаме интензивни разговори за постигане на консенсус с превозвачите за тарифите и обхвата на пътищата с тол такса
21.08.2019 - Замърсяването на въздуха може да предизвика психични проблеми
21.08.2019 - Spice Music Festival се завръща в Бургас през 2020
21.08.2019 - Eкоминистерството потвърди наличието на минерални извори в Сланотрън и Градец (Новините на Видин Вест)
21.08.2019 - Започва третото издание на „Лятно кино в парка на хумора“-2019
21.08.2019 - Криминално проявен раздаде юмруци и отмъкна портмонето на шофьор
Състезание с велосипеди във Враца

Състезание с велосипеди във Враца

Над 50 велосипедисти взеха участие в организираното от звено „Център за младежки дейности“ състезание, което се проведе на картинг пистата в спортен комплекс „Христо Ботев“. Събитието бе открито от кмета Калин Каменов, който призова колоездачите да бъдат внимателни и да спазват правилата за движение по пътищата, съобщи darik.

Участниците бяха разделени в три категории – до 14 годишна възраст, 14-18 годишна възраст и младежи над 18-годишна възраст. Инициативата включва определен брой обиколки, в комбинация с майсторско управление на велосипед, демонстрация за правилно преминаване на трасето и инструктаж за безопасно каране на велосипед.

За младежите участвали в надпреварата, са подготвени много награди, а всички участници имаха възможност да се включат в томбола и да се съревновават за спортна камера със сензорен екран. Организаторите подготвиха и награда за „най – майсторско каране“.

Към инициативата по повод Деня на младежта се присъедини и екипът на Превантивно-информационен център към Общински съвет по наркотични вещества – Враца, като бяха раздавани информационни материали на младежите.

Преди началото на състезанието, участниците преминаха през Централната градска част, бутайки своите велосипеди и носейки фланелки с надпис „АЗ КАРАМ ВНИМАТЕЛНО!“. Основната цел на организаторите е да се отправи апел към гражданите за спазване на правилата за движение по пътищата и за недопускане на преминаване с несъобразена скорост на колоездачи по централната градска част.
Организатори на събитието са Община Враца, звено „Център за младежки дейности“ и Колоездачен Клуб „Враца Велообщество”.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder