Състоянието на заразената със западнонилска треска жена, се подобрява

Състоянието на заразената със западнонилска треска жена, се подобрява

60-годишната жена от Монтанско, при която беше установен случай на западнонилска треска се стабилизира и вече е значително по-добре, предаде 24часа.

Пациентката Диляна Богданова страда от диабед, но от преди две седмици получила симптоми за тревога.
Жената казва, че постепенно започнала да потъва. Нямала сили да стане от спалнята. Правила опити за това, но безуспешни.
Постъпва в болницата отпаднала, дезориентирана, с висока температура и главоболие. Според лекарите от инфекциозното отделение В Монтана, тя била ухапана няколко дни преди да се появят симптомите. Ухапването е било в областта на врата.

Инфекцията се предава, чрез комари, които са основни преносители на инфекцията.
Жената няма спомени, къде точно се случило това дали в Берковица или както близките й предполагат, че може би е станало в село Ягодово.

„Не е лошо да се напръска в Берковица, в Монтана, в Ягодово, защото комари има навсякъде. 80% от хората го прекарват като вирус или грип-в по-лека фаза, но има и случаи като нейния, който вече е по-сложен. Защо трябва да умират хора буквално? На малко беше да изпуснем нещата, от един комар! При условие, че може да вземат мерки“, казва дъщерята на Диляна-Мария Илиева.

За естествени репеленти се смятат ментата, чесънът, и лавандулата.

86-годишна жителка на Монтана казва, че за първи път чува за това заболяване. Тя споделя, че свойте деца и внуци мазала с оцет. „Нанасям на ухапаното място, оцетът убива червенината, и не получава оток и няма да има зачервяване, да се инфектира“, казва тя.

Специалисти казват, че реакциата на тялото след ухапване от комар, е силно индивидуална, а също така зависи и от вида на насекомите-дали са в гора, край реки или край море.
Според тях проблемът се решава при третиране на развъдните места с правилния инсектицид.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder