Четири нови проекта изпълняват във Вършец

Четири нови проекта изпълняват във Вършец

Четири проекта, финансирани по различни програми на ЕС, изпълнява Oбщина Вършец, съобщи пред съгражданите си кметът Иван Лазаров.
Той бе домакин на поредната среща за разясняване значението на членството на България в ЕС, предстоящото европредседателството и защо е важно за страната ни.

С над 2 млн. лв. до 2020 г. ще бъдат ремонтирани улици в курортния град, както и междуселски пътища. Близо 400 000 лв. са предвидени за основен ремонт и обновяване на сградите на читалище ”Христо Ботев” и местната музейна сбирка. Областният управител Росен Белчев откри срещата, а след него говори евродепутатът Владимир Уручев.

„Имаме реални шансове да влезем в Шенген още следващата година”,каза той и подчерта значението на членството ни в ЕС за контрол на незаконната миграция, за подобряване на общата сигурност, което е важен фактор за чуждестранните инвеститори.

“Съгласете се, че не е възможно да поставим като приоритет развитие на нашите региони, тъй като тук става дума за общо европейски цели”, обясни той в отговор на въпрос от залата “за изоставащия Северозапад”.

България получава 3 пъти повече средства чрез структурните и кохезионния фонд в сравнение с вноската, която ежегодно прави като членка на ЕС. За предходния програмен период 2007-2013 г. в България са влезли над 9,4 млрд. евро при годишна вноска от 600 млн. евро.

Шансът на България в шестте месеца, когато ще е Председател на Съвета на ЕС, е да активизира процесите по присъединяването на страните от Западните Балкани, да работи за сигурността и стабилността, за предприемчивостта и иновациите.

Източник: vatzadnes.bg.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder