72-годишен мъж, живя осем дни със зъбни протези, заседнали в гърлото му

72-годишен мъж, живя осем дни със зъбни протези, заседнали в гърлото му

72-годишен пенсионер е живял в продължение на осем дни със зъбни протези, които били заседнали в гърлото му, предаде Скай нюз.
Мъжът се подложил на операция за отстраняване на бучка в коремната стена. След около една седмица той се върнал в болницата с оплакване, че трудно преглъща храна и понякога плюе кръв. От лечебното заведение му предписали единствено лекарства и му препоръчали обилно да плакне устата си, понеже смятали, че се е получила инфекция от тръбата, която поставили в гърлото му по време на операцията.
Два дни по-късно пациентът отново отива в болницата и споделя на докторите, че му е невъзможно да приема предписаните лекарства. Направили по-обстоен преглед на гърлото му, медицинският екип открил полукръгъл предмет точно при гласните му струни, който предизвиквал вътрешно подуване и мехури.
Тогава пациентът разкрил, че след операцията, която претърпял осем дни по-рано, е изгубил някъде зъбните си протези.
От направени по-късно рентгенови снимки станало ясно, че това са именно изгубените протези на мъжа и той за втори път е бил вкаран в операционната зала. Интервенцията преминала успешно и бил изписан от болницата.
Докторите заявили, че това не е първият случай, в който зъбни протези се поглъщат от пациенти по време на анестезия.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder