Бившият шеф на антикорупционната комисия, е назначен за консул във Валенсия

Бившият шеф на антикорупционната комисия, е назначен за консул във Валенсия

Пламен Георгиев, който подаде оставка като шеф на КПКОНПИ в последния ден на юли заради скандалите със застроената тераса на апартамента му, става генерален консул в испанския град Валенсия.

Решението е било взето от правителството, на закрито заседание преди седмица. Публикувано е днес в Правителствената информационна система.

Пламен Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на 31 юли след продължил няколко месеца отпуск и още същия ден оставката му бе одобрена от Народното събрание. Той самият обясни напускането си със скандала с терасата на апартамента му в София, върху която според столична община има построени незаконни постройки. Проверка на НАП показала, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто, обяви тогава той. Впоследствие обаче, повторно назначена проверка от общината, на територията на която е жилището му излезе със заключение, че навесите са незаконни и трябва да се съборят.

Дни, след като Пламен Георгиев бе освободен от КПКОНПИ, ВСС се събра на извънредно заседание и го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура със задна дата от 1 август.

Източник: Manager.bg.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder