Започва проверка за нерегламентирано изхвърляне на животински отпадъци в Сливенско

Започва проверка за нерегламентирано изхвърляне на животински отпадъци в Сливенско

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски е разпоредил проверка за нерегламентирано изхвърляне на животински отпадъци.
Проверките трябва да бъдат организирани от кметовете на четирите общини – Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.
Обходите ще се извършват със съдействието на полицията, съобщи БНР. При намиране на отпадъци, трябва да бъдат информирани епизоотичните комисии. До 16 август кметовете трябва да информират за извършените проверки и предприетите мерки.
Засиленият контрол е заради последните случаи на намерени животински отпадъци в река Тунджа, в напоителния канал и в сметищата на някои села. Директорът на Напоителни системи в Сливен Пламен Иванов съобщи, че след намерените отпадъци в напоителния канал около село Тополчани, вече са взети проби от водата за напояване и в петък трябва да излязат резултатите за годност за ползване.
Продължават протестите в сливенското село Крушаре. Протест и контрапротест се проведоха снощи в сливенското село Крушаре. Живеещите в селото поискаха протестиращите, които блокират пътя Сливен-Ямбол вече 12 ден, да се оттеглят, защото търпят икономически загуби, а при протестиращите на пътя се появи друга група, която част от блокиращите обявиха за политизирана и бяха категорични, че напускат блокадата.
Така ситуацията придоби неочакван обрат и настроенията в лагера на протестиращи срещу мерките на правителството за ограничаване на АЧС придобиха друга окраска.

Източник: Dariknews.bg.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder