Пик на жегата до 40 градуса

Пик на жегата до 40 градуса

Жега до 38 градуса, опасност от мъртви течения на морето, предупреждава Nova.

Термометрите и днес ще сочат между 33 и 38 градуса.
Отново най-високите температури – около 40 градуса, ще са около районите на Благоевград и Сандански. В останалата част на страната температурите ще са около и над 35 градуса в ранния следобед. Вятърът в страната – източен със скорости до 20-30 километра в час.
И днес остава опасността от възникване на полски и горски пожари.
Обстановката ще се нормализира от задаващите се по-ниски температури и превалявания, но ще се усложни от вятъра, който в сряда ще е със скорости до 30 км/ч, а в четвъртък и петък – с пориви до 50-60 км/ч., уточнява Nova.
Привечер над западните райони на страната ще се заоблачи. През нощта и в следващите 2 дни времето ще се определя от слаб студен атмосферен фронт, с който температурите ще паднат с няколко градуса. Има възможност за развитие на летни бури с валежи, на места валежите ще са интензивни, придружени с гръмотевици. Има опасност и от градушки.
Днес вечерта и през нощта ще са по-видими в Северозападна България, а в четвъртък – южно от Стара планина. Вятърът също ще се усили през нощта срещу четвъртък и през деня в Дунавската равнина ще достигне скорост до 50-60 км/ч.
Още в събота слънцето ще започне да нагрява земята и температурите ще започнат да се покачват.
В началото на следващата седмица страната ни отново ще стане топло, като на някои места температурите ще стигнат над 35 градуса.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder