Връщат ли се мутренските времена, след погрома в столично заведение

Връщат ли се мутренските времена, след погрома в столично заведение

„Мутренските времена от 90-те години няма да се върнат. Ситуацията тогава беше съвсем различна. Институциите и обществото бяха парализирани от страх. Днес организираната престъпност е друга. Тя не е така криминална, а по-скоро икономическа. Престъпността е свързана с политиката”. Така главният редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов коментира погрома на известно столично заведение пред „Здравей, България” по NOVA.

В понеделник вечер група мъже потрошиха заведение в София, заплашиха собственика и всичко пред клиентите. От МВР казаха, че няма да позволят такива действия.

От шестимата нападатели към настоящия момент са установени 4 лица. В процес на установяване е и пети човек. Задържаните са двама. Столичната дирекция на вътрешните работи обяви за издирване двама мъже, съпричастни към извършеното престъпление. Веско Стоянов и Петър Паунов се укриват в провинцията.

Според Ангелов това са хора, които решават проблемите си чрез агресия. „Тези двама души са сътрудници. В биографията им има различни криминални елементи. Странното е, че ощетеният не се обажда на 112, а пуска видео от погрома в различни медии. Това говори, че хората нямат доверие в институциите. В днешни дни обществото смята, че чрез медиите може да се вдигне повече шум”, поясни Ангелов.

Той коментира и акцията, при която беше разкрита голяма престъпна група за разпространение на наркотици. „Има нещо, което ми беше много странно при тази операция. Беше ни съобщено, че е повдигнато обвинение на 35 души, а 25 се издирват. Тоест, от тази наркобанда са задържани малко над 20 %. Останалите 80 % се издирват. Изпуснати са лидерите на групата”, каза още Слави Ангелов.

Вчера стана ясно, че съдружникът на собственика Емануил Лазаров – Красен Кръстев е разпитан и е освободен, но разследващите продължават да събират данни и информация за евентуална съпричастност към престъплението.

Пред разследващите, мъжът е признал, че не успяват да разделят бизнеса си със Емануил Лазаров и, че имат неизяснени финансови отношения, но е отрекъл да е поръчал нападението. „В разговори собственикът на заведението е запознал полицията с бизнеса му. В строителния си бизнес е имал финансови отношения за около 500 хил. лв. по повод строителство на различни обекти. Има и други отношения на базата на стопанисване на търговски обекти, които се отдават под наем. Изследваме тези взаимоотношения, за да намерим мотива за деянието”, каза вчера шефът на ГД „Национална полиция“ гл. ком. Христо Терзийски.

Преди да потрошат заведението му, собственикът не е получавал заплахи, обясниха от полицията. Заподозреният в поръчителство обаче – Красен Кръстев е пускал жалба. „Единствената информация, която имаме е от седмицата преди погрома, когато е подаден сигнал отново за неправомерни действия, извършвани в един от обектите на компания, която се стопанисва в съдружие от Лазаров и Кръстев“, добави директорът на ГД „Националната полиция“.

От показанията на шестте лица ще станат ясни и мотивите за погрома, беше категоричен главен комисар Терзийски.

Източник: Vesti.bg.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder