Кметът на Враца откри фолклорния празник „Бели нощи“ в село Бели извор

Кметът на Враца откри фолклорния празник „Бели нощи“ в село Бели извор

Калин Каменов откри фолклорния празник „Бели нощи“ в с. Бели извор, съобщиха от община Враца.
„На днешния голям християнски празник – Голяма Богородица Ви пожелавам да бъдете здрави, да не спирате да мечтаете и да вярвате в доброто, защото това е и посланието на този ден. Още по-хубаво е, че днес сте тук, с вашите семейства и приятели, заедно да празнуваме поредното издание на фолклорния фестивал „Бели нощи“. Забавлявайте се от сърце и честит празник!“ – с тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов откри традиционния празник в село Бели Извор.
Приветствие към присъстващите отправи и кметът на селото домакин – Кирил Илиев.
Празничната програма продължи с концерт на оркестър „Пловдив“, с който бе дадено началото на тридневните празници в населеното място.
В петък, на откритата сцена пред обновената сграда на читалището в центъра на селото, ще се изявят танцов състав „Чомстил“ и възпитаници на ОУ „Христо Ботев“ от с. Търнава. Богата програма са подготвили и самодейците от читалищата в кв. „Бистрец“ и селата Девене и Паволче.
Празникът „Бели нощи 2019“ ще завърши в събота – 17 август с изпълнение на танцови състави и вокални групи от НЧ „Бъдеще 1926“ от село Бели Извор и с концерт на фолклорния певец Светлин Миланов.


Снимки: Община Враца

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder