За първи път в България! Италианският диригент Масимо Челегати прави концерт със Симфониета – Видин (видео)

За първи път в България! Италианският диригент Масимо Челегати прави концерт със Симфониета – Видин (видео)

Утре, от 19:00 часа италианският диригент Масимо Челегати и Симфониета – Видин ще поведат публиката в залата на видинската Симфониета на интересно пътуване в музикално-образния свят на Пьотр Илич Чайковски. Маестро Челегати за пръв път работи със Симфониета – Видин, а това е и първият му съвместен проект с български оркестър изобщо.


Изборът на произведения за концерта никак не е случаен, защото маестро Челегати изключително задълбочено анализира творчеството на Чайковски и представя своите интерпретационни виждания за музиката на прочутия композитор.

„Много се радвам, че маестро Масимо Челегати откликна на нашата покана и е вече във Видин. Той има богат опит като диригент и специално в творчеството на Чайковски. Затова и подготвихме в програмата ни за концерта две от емблематичните произведения на Чайковски – сюитата от балета „Лешникотрошачка“ и „Патетичната“ симфония №6“, обясни директорът на Симфониета – Видин Мирослав Кръстев.

Самият Масимо Челагати сподели, че има две любови в своя живот – съпругата си Моника и музиката на Пьотр Илич Чайковски. „Контрасти“ – с тази дума италианският диригент определи същността на програмата за предстоящия концерт.

„Защото сюитата от „Лешникотрошачката“ се отнася за детството или за началото на живота, а „Патетичната“ симфония – за края на живота. Така публиката ще изживее един истински катарзис“, обясни маестро Челегати.

Той благодари за добрата организация, а на видинския симфоничен оркестър – за добрата съвместна работа.

„Използвам случая да отправя покана към всички, които биха имали интерес да присъстват на концерта“, каза на свой ред директорът на Симфониета – Видин Мирослав Кръстев.

Той изрази увереност, че ще се получи едно прекрасно творческо сътрудничество между видинския симфоничен оркестър и маестро Челегати, което ще продължи и занапред.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder