Враца отдаде почит пред живота и делото на Никола Войводов

Враца отдаде почит пред живота и делото на Никола Войводов

„На днешния ден почитаме един велик наш съгражданин, голям български възрожденец и революционер. Ако искаме днес да бъдем достойни трябва да пазим свободата и да помним нашето минало. Всеки един от нас може да бъде Враца, Войводов, България! Вие, учениците, трябва да сте горди, че сте българи.“, каза в приветственото си слово кметът Калин Каменов по повод честването на 177 години от рождението на Никола Войводов и отбелязване на 152 години от гибелта му и героичните събития на парахода „Германия”, съобщиха ни от пресслужбата на община Враца.

Отбелязването на двете годишнини започна с поднасяне на цветя пред паметната плоча на революционера, намираща се централния булевард в града, носещ името на видния врачанин. След което празничното шествие, от ученици на СУ „Никола Войводов” и граждани, се отправи към паметника на възрожденеца на гаровия площад, където се проведе възпоменателното тържество.
Пред монумента на врачанския борец за свобода възпитаници от СУ „Никола Войводов“ рецитираха възрожденски стихове. В рамките на честването историческа справка за живота и делото на революционера представи Росица Каменова – преподавател по история в учебното заведение.
В знак на почит и признателност пред паметника на бележития врачанин бяха поднесени венци и цветя.


Снимки: Община Враца

Екип: Видин Вест

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder