Монтанско село се вдига на бунт заради липса на вода

Монтанско село се вдига на бунт заради липса на вода

Монтанското село Долна Вереница се вдига на бунт и заплашва с гражданско неподчинение с обвинения, че ВиК дружеството ги оставя без вода. Проблемите с водоснабдяването са от години, но те не се дължат на липсата на вода, а на лошо управление.

Пред БНР кметът на селото Ивайло Иванов заяви, че през последните 5 г. е задълбочена ситуацията, за него причината е безотговорното отношение най-вече на ВиК дружеството.

„Вода имаме и община Монтана отпусна средства за тръбен кладенец, но ВиК така и не искат да приемат този кладенец, а постоянно във вилната зона в местност Палековото се разкриват абонати, след като не е осигурен водоизточник за там и вземат от нашата вода“, отбеляза кметът в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

Той допълни, че двете водохващания в местността Лечица са изградени със собствен труд от местните хора в миналото и всеки един от жителите има своя принос за мрежата, създадена през 60-те и 70-те години.
Той допълни, че понякога по 10 дни няма вода при температури от 40 градуса, това за него е един геноцид от страна на ВиК дружеството към жителите на Долна Вереница.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder