Община Враца организира детски Еко празник в деня „Да изчистим България заедно“

Община Враца организира детски Еко празник в деня „Да изчистим България заедно“

Община Враца и „Екопак България” АД, подаряват детски Еко празник за всички малки жители, в деня на деветото издание на Националната кампания „Да изчистим България заедно“ – 14 септември, съобщават от пресцентъра на града.

Чрез куклен театър ще се разкаже на децата как да опазват природата и да събират разделно.
Представлението ще започне в 10:00 ч. пред сградата на общината. На всяко дете ще подарят книжка, магнитче с приказни герои, балони, очакват ги и още много изненади, обещават организаторите.
От общинската администрация на Враца се обръщат към жителите на града и населените места да се включат активно в почистването на обособени територии във Враца.

Стартът на кампанията е в 09:00 ч., а определените места за почистване са:
Корито на река „Лева” от разклона за село Згориград до кв. „Бистрец“, велоалея – от парк „Хижата“ към комплекс „Чайка“, парк „Хижата“, входно-изходни артерии на града, гората към ТЕЦ „Младост“, каналите на – „Медковско дере“, „Скакля“, ул. „Георги Апостолов“, при бул. „България“, пред ж.к. „Сениче” бл. 74, бивши сервизни гаражи в ж.к. „Сениче“, под център „Зорница“, парк стадион „Христо Ботев“, от „Чифлика“ – база ГУСВ – ул. „Шипка“, пътят от Криводолско шосе към кв. „Кулата“, под жк „Сениче“ бл. 74, включително и канала.

И тази година Община Враца приканва жителите да се включат в организираното предаване на разделно събрани от домакинствата отпадъци. Участниците в доброволческата инициатива – домакинства и сервизни бази могат да се освободят от всички ненужни отпадъци, като излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/ домакински уреди, телефони, компютри и др., негодни за употреба батерии и акумулатори – НУБА, рециклируеми отпадъци /пластмаса, хартия, пластмасови опаковки, хартиени опаковки, стъкло/, отпадъци от текстил и кожа, както и излезли от употреба едрогабаритни отпадъци от домакинствата.
Всички желаещи да се присъединят към кампанията „Да изчистим България заедно“, трябва да подадат заявка на сайта на Община Враца – http://www.vratza.bg/?page=6.
Информацията е необходима, за да може да се осигурят необходимите помощни материали /чували и ръкавици/, както и за организиране на своевременното извозване на събраните отпадъци.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder