Детски карнавал „Магаренце“ (Снимки)

Детски карнавал „Магаренце“ (Снимки)

Десетки жители и гости на село Челопек присъстваха на второто издание на детския карнавал „Магаренце“, съобщиха от община Враца.

Пъстрият празник се организира от Народно читалище „Огнище – 1930“ в село Челопек и се реализира по проект „Да пораснем заедно на село“.
Официален гост на празника беше заместник-кметът Петя Долапчиева, която връчи на председателя на читалището – Миглена Младенова, поздравителен адрес от името на кмета – Калин Каменов. „Празникът днес е доказателство за това, че почитате традициите и ги предавате на идните поколения. Продължавайте заедно да работите за развитието на с.Челопек, бъдете обединени от любовта към децата и родния край. Уверен съм, че Вашата инициативност и мотивираност, насочени в опазване на българското, ще привлече още последователи и ще създаде една здрава общност. Пожелавам Ви упоритост и нестихващ стремеж към покоряване на нови върхове!“ – се казва в поздравителния адрес.
В тазгодишното издание, на единствения карнавал у нас посветен на магарето, малчуганите имаха възможност да се забавляват, да пеят и танцуват на открита сцена, да се разходят с каруца по специално декорирани улици в балканското село, да се снимат с клепоухите животни в двора на магаренцата, както и да си изработят сами авторски съд на грънчарско колело, с помощта на майстор Куман Жеков.
В програмата на второто издание се включиха детски танцови и певчески състави от читалищата в селата Челопек, Паволче, Костелево, Иновативно основно училище „Васил Левски“, както и индивидуални изпълнители.


Снимки: Община Враца

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder