Топ вести
24.01.2021 - От днес Франция изисква отрицателен PCR-тест за всички граждани от европейското пространство, включително и България
24.01.2021 - Осем положителни проби за новия щам на коронавируса до момента у нас
24.01.2021 - Норвегия въведе локдаун в Осло и още 9 общини
24.01.2021 - Във Видин няма заболели с коронавирус през последното денонощие
24.01.2021 - 6% от изследваните за Covid-19 са положителни през последното денонощие
23.01.2021 - Добри новини: Няма заболели с коронавирус във Видин, Враца и Монтана за изминалия ден
23.01.2021 - 566 заразени с Ковид и 58 души починали през последното денонощие у нас
22.01.2021 - Община Видин въвежда нови изисквания при декларациите за освобождаване от такса смет
22.01.2021 - Над 8 100 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал за 115 млн. лв.
22.01.2021 - Видинско семейство задигна пари под носа на касиерка и си плати сметката с тях
Детски карнавал „Магаренце“ (Снимки)

Детски карнавал „Магаренце“ (Снимки)

Десетки жители и гости на село Челопек присъстваха на второто издание на детския карнавал „Магаренце“, съобщиха от община Враца.

Пъстрият празник се организира от Народно читалище „Огнище – 1930“ в село Челопек и се реализира по проект „Да пораснем заедно на село“.
Официален гост на празника беше заместник-кметът Петя Долапчиева, която връчи на председателя на читалището – Миглена Младенова, поздравителен адрес от името на кмета – Калин Каменов. „Празникът днес е доказателство за това, че почитате традициите и ги предавате на идните поколения. Продължавайте заедно да работите за развитието на с.Челопек, бъдете обединени от любовта към децата и родния край. Уверен съм, че Вашата инициативност и мотивираност, насочени в опазване на българското, ще привлече още последователи и ще създаде една здрава общност. Пожелавам Ви упоритост и нестихващ стремеж към покоряване на нови върхове!“ – се казва в поздравителния адрес.
В тазгодишното издание, на единствения карнавал у нас посветен на магарето, малчуганите имаха възможност да се забавляват, да пеят и танцуват на открита сцена, да се разходят с каруца по специално декорирани улици в балканското село, да се снимат с клепоухите животни в двора на магаренцата, както и да си изработят сами авторски съд на грънчарско колело, с помощта на майстор Куман Жеков.
В програмата на второто издание се включиха детски танцови и певчески състави от читалищата в селата Челопек, Паволче, Костелево, Иновативно основно училище „Васил Левски“, както и индивидуални изпълнители.


Снимки: Община Враца

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder