БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София

БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Градската конференция на БСП в София реши да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата, съобщи на пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова. Решението е взето почти единодушно, само с два гласа въздържали се.
Основните партийни организации бяха номинирали 18 кандидати за кмет на София, 16 от тях до днес са си направили самоотводи. Конференцията е разгледала двете останали кандидатури – на Мая Манолова и на арх. Борислав Борисов, който по време на заседанието е оттеглил своята кандидатура в полза на Манолова.
Градската конференция прие и платформата за управление на София и упълномощи Изпълнителното бюро на Софийската организация и бъдещата листа за общински съветници, която в момента се подрежда, да се срещнат с кандидата за кмет, да представят платформата на БСП и да намерят общите политики, зад които ще застанат заедно, съобщи още Корнелия Нинова.
В отговор на въпрос лидерът на БСП каза, че не е поставяла условия за подкрепата на Манолова и е обърнала внимание, че най-важното са политиките, на второ място са силните личности, които да олицетворяват тези политики, и на трето място е екипът. В резултат на това мое изказване се достигна и до решението не само да я подкрепим като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет, а да се срещнем и да говорим за същественото – за политиките за София, посочи Нинова. Просто не е достатъчно само да подкрепиш някого, трябва да имаш обща кауза, коментира тя. Слушайки Мая Манолова какво говори за управлението на София и виждайки платформата на БСП, се движим в една посока, смята Нинова.
Председателят на БСП-София Калоян Паргов оцени шансовете на Манолова като значителни в битката за кмет на София. Паргов ще води листата с кандидати за общински съветници в София, съобщиха участници в заседанието.

Източник:БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder