59 партии и 7 коалиции ще участват на изборите на есен

59 партии и 7 коалиции ще участват на изборите на есен

Заявление за участие във вота са подали 64 партии и 8 коалиции, но ЦИК е отказала регистрация на шест от тях, стана ясно на редовния брифинг на ЦИК.

Причината е, че не са имали необходимия брой подписи за подкрепа, или са липсвали някои от необходимите документи за регистрация.

На „Национално движение единство“ и партия „Солидарност“ е отказана регистрация заради по-малък брой на избирателите, които ги подкрепят, а именно 2500 души, обясни говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Отказана е регистрацията и на партия „Съюз за отечеството“, партия „Общество за нова България“, партия „Българска земеделска партия“, както и на коалиция „Блок на комунистическите партии“ заради липса на необходимите документи.
Александър Андреев посочи за сравнение и че в миналите местни избори са участвали 74 формации.Той отбеляза, че за да може да се разместват листите за общински съветници с преференции, кандидатът трябва да има 7% от получените действителните гласове за дадената кандидатска листа. Андреев припомни, че ако не е отбелязана преференция, тя отива в полза на водача на листата.

Източник:Дарик

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder