Официално откриха новата академична година във видинския филиал на Русенския университет (Снимки)

Официално откриха новата академична година във видинския филиал на Русенския университет (Снимки)

Гости на официалното събитие бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков, член-кореспондент проф. дтн Христо Белоев – ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“, областният управител на Видин Албена Георгиева, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, председателят на Общински съвет – Видин Генади Велков, Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил, представители на академичния състав, директори на училища и др., съобщават от общината.

Видинският владика отслужи водосвет за здраве и успех на ръководния екип, преподавателите и студентите във филиала на университета.
В приветствието си Огнян Ценков отбеляза: „Висшето учебно заведение в нашия град е една осъществена мечта, която видинчани очакваха от дълго време. Мечта, която с много труд, постоянство и желание се превърна в реалност. Скъпи студенти, аз съм спокоен за качеството на вашето обучение, защото вашите преподаватели са сред най-добрите и са доказали своя професионализъм и отлична научна подготовка“. Той отправи своите искрени благодарности и към академичния състав на университета за усилията и последователността, които полага, за да превърне филиала в авторитетно учебно заведение.
Поздравления поднесоха и Христо Белоев, Веселка Асенова и Албена Георгиева.
Тази година общият брой на студентите във видинския филиал е близо 600. Това е и една по-специална академична учебна година за Община Видин, защото ще се дипломират първите бакалаври и магистри, завършили курса си на обучение.

На финала на тържеството прозвуча химнът на Русенския университет „Ангел Кънчев“.


Снимки: Община Видин

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder