Топ вести
31.05.2020 - Позволено е провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и изложения
31.05.2020 - Още един заразен с Коронавирус във Видин, общо 14 в страната за последното денонощие
30.05.2020 - Здравният министър издаде заповед, с която регламентира влизането в България от 1 юни
30.05.2020 - Нови 7 излекувани от Covid-19 във Видин. 14 са последните положителни проби в страната
29.05.2020 - 152 безработни лица са започнали работа през април във Видинско
29.05.2020 - Над 500 души останали без работа в област Видин през месец април
29.05.2020 - В Белоградчик отбелязаха 170 години от най-голямото въстание в Северозападна България против османското владичество(Снимки)
29.05.2020 - БАБХ и МВР разкриха нелегален обект за производство и търговия с храни в софийска област (Снимки)
29.05.2020 - Разследващи гранични полицаи са арестувани за подкуп
29.05.2020 - Спипаха близо 16 т цигарени опаковки на Дунав мост 2 (Снимки)
Във Враца връчиха свидетелства на педагози преминали обучение по метода „Монтесори“ (Снимки)

Във Враца връчиха свидетелства на педагози преминали обучение по метода „Монтесори“ (Снимки)

„Инвестициите в образованието са в основата на по-доброто бъдеще на нашия град. Поздравявам всички родители, които стимулират и подкрепят децата си да се обучават по нови и различни методи. Именно това позволява най-малките да са най-знаещите, най-можещите, а след време – и най-успешните. Благодаря на педагогическите колективи за положените усилия. Враца ще продължи да развива и прилага метода „Монтесори“, защото ние показахме, че можем и знаем как да го направим!“.
С тези думи кметът Калин Каменов приветства присъстващите на официалната церемония по връчването на свидетелства на педагогически кадри от детски градини във Враца, преминали обучение по метода на д-р Мария Монтесори, съобщиха от пресслужбата на общината.
Педагозите бяха поздравени и от ректора на Нов български университет – проф. д-р Пламен Бочков, където се и осъществява обучението по специално разработена за проекта учебна програма. „Благодаря на кмета за положените усилия през изминалата година – това наистина е една смела стъпка в сферата на образованието. Всеки от вас трябва да се гордее с постиженията както на педагогическия колектив, така и на децата. Вярвам, че иновативният метод ще бъде надграден.“ – каза проф. д-р Бочков. Партньори в реализирането на проекта са привлечени квалифицирани български специалисти, притежаващи международна диплома от AMI (Международната Монтесори Асоциация).
В рамките на церемонията кметът Калин Каменов и директорът на Нов български университет проф. д-р Пламен Бочков връчиха дипломите за работа по метода „Монтесори“ на 15 педагози. През новата учебна година в общо 6 детски градини – в 10 групи/ 3 яслени и 7 целодневни/ ще работят по съвременния метод. Прилагането на алтернативния начин на обучение се реализира в детските градини: „Слънце”, „Щастливо детство”, „Славейче”, „Европейчета”, „Детски свят“ и „Знаме на мира“.
В тържествената церемония се включиха с изпълнения възпитаници от детските градини, в които е въведен иновативният образователен метод.
На събитието присъстваха още: заместник-кметът Петя Долапчиева, директорът на училището за професионално и продължаващо обучение – Цилия Стоянова, обучителят в Нов български университет- Ренета Венева, педагози, родители.


Снимки: Община Враца

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder