Любомир Георгиев, кандидат за кмет на Видин: „Ще съм кмет на всички видинчани“ (Утро с Видин Вест)

Любомир Георгиев, кандидат за кмет на Видин: „Ще съм кмет на всички видинчани“ (Утро с Видин Вест)

„Време е Видин да излезе от негативната статистика“, категоричен е Любомир Георгиев.

Това, което ме накара да приема номинацията на БСП е, че целия ми съзнателен живот е преминал в училище и бях свидетел как стотици интелигентни млади хора излязоха от Видин с надеждата след завършването на висшето си образование да се върнат в своя роден град, при своите семейства. Но, за съжаление, това не стана. И не защото те не обичат своя град, а защото той не може да им предостави никаква реализация. Боли ме, че с всяка измината година градът опустява. Вие сте журналист и виждате хората, в града! Те са мрачни и изгубили надежда“, коментира Любомир Георгиев.

Кандидатът за кмет е решен да излезе от партийните рамки и да бъде градоначалник на всички граждани на Видин. Според него има шанс Видин да излезе от негативната статистика със създаването на социални предприятия, които да извършват дейностите, за които в момента Община Видин плаща милиони на външни фирми.

„Най-големият проблем на града е липсата на инвестиции и това трябва да се промени. Здравеопазването също, знаете е голям проблем и най-вече липсата на кадри. Това, че в момента има филиал на Русенския университет е чудесно, но може да привлечем и интереса на Медицинския университет във Варна, които да направят свой филиал. Знаете, че по официални данни в момента има сериозен недостиг на медицински персонал“, коментира още Георгиев.

Той е решен да води позитивна предизборна кампания с граждански диалог със всеки жител на Общината. Георгиев е категоричен, че предизборната кампания трябва да се проведе под формата „сблъсък на идеи“, а не компроматна война.

„Достойството ми и възпитанието ми не биха позволили да водя компроматна война“, категоричен е Любомир Георгиев.

ВИЖТЕ ОЩЕ…

ЕКИП: ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder