Кметът на Монтана Златко Живков стана кмет на годината

Кметът на Монтана Златко Живков стана кмет на годината

Кметът на Монтана Златко Живков стана победител в категорията кмет на годината за голяма община в церемония, проведена на 18 септември вечерта, в зала 6 на НДК. Награждаването е в рамките на ежегодната класация, провеждана за седми път от платформата kmet.bg, като този път градоначалниците са били оценявани за целия мандат 2015-2019 г., предаде montana24.net.

Отличието връчи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която изтъкна, че ръководената от МРРБ Оперативна програма „Региони в растеж“ е изцяло предназначена за местни нужди на общините и по нея досега са сключени 531 договора на обща стойност 1,3 млрд. лв.
Наградите бяха общо 29 – във всяка от деветте категории, бяха връчени по три награди, съответно за малка община (под 20 хил. жители), средна (между 20 и 50 хил.) и голяма община с над 50 хиляди жители. В една от категориите – „Транспорт“, нямаше класирани на първо място малка и средна община, но за сметка на това в две други имаше по двама наградени кметове от една и съща категория.
Деветте категории са „Кмет на годината“, „Кмет на гражданите“, „Градска среда“, „Транспорт“, „Туризъм, фестивали и традиции“, „Образование, спорт, младежки политики“, „Инвестиции и работни места“, „Социална община“ и „Smart city“. Освен тези награди извънредно основателката на „Дигитална революция“ Гергана Паси връчи специална награда за дигитално училище.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder