Младен Маринов: Имам подкрепата на премиера да увеличим парите за нощен труд на полицаите

Младен Маринов: Имам подкрепата на премиера да увеличим парите за нощен труд на полицаите

Надявам се да намерим пари, имам подкрепата на премиера да намерим съответните средства, за да увеличим заплащането на нощния труд на полицаите от началото на следващата година. Това каза вътрешният министър Младен Маринов във Варна.

Той припомни, че министър-председателят вече обяви увеличението на заплатите от 1 януари с 10 процента, пише dariknews.bg.
„В момента правим всичко възможно да удовлетворим искането за увеличение на извънредния труд и смятам, че то е справедливо“, каза още Маринов. В отговор на въпрос за битовата престъпност министърът каза, че се обръща сериозно внимание на този вид престъпност и това е техен приоритет. По думите му в последните години е било направено много по отношение на техническото оборудване, защото той, заедно с главния секретар, държат на бързата и адекватна реакция на служителите на МВР. Едновременно с това продължава операцията на жандармерията в малките населени места, посочи Маринов.

Министърът изнесе статистика, че тригодишната тенденция, откакто работи центърът за анализиране на битовата престъпност, сочи намаляването й. По думите му намалението е от 2 до 4 процента по отношение на структуроопределящите престъпления като грабежи, кражби и убийствата. Маринов направил статистика, обхванала 1990 г. имало 400 убийства, а за последните три години те са под 100, като разкриваемостта е почти 95 до 99 процента.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder