Огнян Ценков  направи публичен отчет за своята работа за 4 годишния си мандат

Огнян Ценков направи публичен отчет за своята работа за 4 годишния си мандат

Финансова стабилност на община Видин, подобряване на жизнената среда и специално внимание на социалната политика са сред основните приоритети в работата на община Видин през изминалия мандат 2015 – 2019 година. Това е съобщил кметът Огнян Ценков при направения публичен отчет за своята работа за 4 годишния си мандат, информират от общината.
На първо място Ценков е отбелязал огромните усилия за постигане на финансова стабилност на местната институция. Размерът на просрочените задължения към края на 2015 г. е бил 7 279 848 лв., сега е 664 981 лв. От повече от 21 милиона лева общинският дълг в началото на мандата, сега той е стопен до 4,6 милиона лева. Сред най-важните приоритети в работата на администрацията са били и работата по проекти с европейско финансиране.
През изминалите четири години администрацията е обърнала внимание и на подобряване на жизнената среда, като са направени достъпни и нормално проходими улици, които не са били ремонтирани повече от 30-40 години. Извършени са ремонти на общински сгради – училища, читалища, кметства, санирани са общо 10 многофамилни жилищни сгради. В областта на социалната си политика през мандат 2015 – 2019 г. са осигурени и работят 23 заведения за социални услуги с делегирани държавни или общински дейности, за деца и възрастни в неравностойно положение.
Огнян Ценков е представил в отчета си и постигнатите резултати в сферата на образованието, спорта и богатата културна програма на общината.

Източник:БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder