Топ вести
03.06.2020 - Мобилните екипи на ОДМВР-Видин ще посетят 16 населени места през месец юни
03.06.2020 - Във Видин поставиха метално сърце за съхранение на пластмасови капачки (Снимки)
03.06.2020 - Още двама души излекувани от Коронавирус във Видин, единият е медицински служител в МБАЛ „Св. Петка“
03.06.2020 - Кунчев: Задължителните мерки ще отпаднат, но някои неща остават силно препоръчителни
03.06.2020 - НАП и бизнесът продължават обсъжданията на Наредба Н-18
03.06.2020 - Държавен куклен театър – Видин отново отваря врати на 13 юни
03.06.2020 - Неизвестни нападатели с качулки и шапки са нанесли побой над 16-годишен младеж в Монтана
03.06.2020 - Д-р Цветан Ценков: До месец и половина се надявам да започне ремонта на Е-79 в отсечката Видин – Ружинци
03.06.2020 - Връчиха трудовите договори по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Видин“
03.06.2020 - Заловиха афганистанци в хладилното ремарке с дини на паркинга на крайпътен комплекс в близост до Видин
Определиха състава на СИК в Община Видин

Определиха състава на СИК в Община Видин

Консултациите за определяне състава на секционните избирателни комисии в Община Видин се свикват във връзка с произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.
Поканата за това е изпратена в необходимия срок до парламентарно представените партии: ПП ГЕРБ, Коалиция БСП за България, Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, ПП „Движение за права и свободи“, Партия ВОЛЯ и до партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени: Коалиция „Демократична България – Обединение“.
Кметът Огнян Ценков даде начало на консултациите, като изрази своята увереност, че ще бъде постигнато съгласие, съобщават от общината. Секретарят на Общината Иванела Андреева запозна представителите на партиите и коалициите с решението на Централната избирателна комисия от 10.09.2019 г. относно начина за провеждане на консултациите, разпределението и назначаването на секционните избирателни комисии на териториите на общините.
По време на консултациите бяха изказани съображения от страна на ДПС, ВОЛЯ и Коалиция „Обединени патриоти“, но се постигна споразумение за размяна на членове и секретари в конкретни секционни комисии. Партиите се съгласиха с направените промени и консултациите приключиха успешно.
Кметът на Община Видин Огнян Ценков благодари за конструктивната работа и постигането на консенсус. Той отправи призив към всички за провеждането на коректна и разумна предизборна кампания, като се съобразяват с разпространението на агитационните материали, спазването на определените със заповед на кмета места за тази цел и пожела успех на предстоящите местни избори.
Най-късно до 25 септември предложението за състава на СИК трябва да бъде внесено в ОИК. Общо 121 са секционните избирателни комисии на територията на Община Видин, а членовете – 997 души.

Снимки: Община Видин

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder