Топ вести
03.06.2020 - Кунчев: Задължителните мерки ще отпаднат, но някои неща остават силно препоръчителни
03.06.2020 - НАП и бизнесът продължават обсъжданията на Наредба Н-18
03.06.2020 - Държавен куклен театър – Видин отново отваря врати на 13 юни
03.06.2020 - Неизвестни нападатели с качулки и шапки са нанесли побой над 16-годишен младеж в Монтана
03.06.2020 - Д-р Цветан Ценков: До месец и половина се надявам да започне ремонта на Е-79 в отсечката Видин – Ружинци
03.06.2020 - Връчиха трудовите договори по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Видин“
03.06.2020 - Заловиха афганистанци в хладилното ремарке с дини на паркинга на крайпътен комплекс в близост до Видин
03.06.2020 - Кабинетът отпусна средства за Рилския манастир
03.06.2020 - На 15 юни падат всички мерки, остават само социалните
03.06.2020 - Зорница Русинова с дарение за децата от социалните услуги във Враца
Акад. проф. Веселин Борисов представи своите 5 нови книги

Акад. проф. Веселин Борисов представи своите 5 нови книги

Творческа среща с акад. проф. Веселин Борисов се проведе в Младежкия дом на Белоградчик.

На нея известният лекар, университетски преподавател и автор на повече от 52 публикации – научна и художествена литература, представи своите 5 нови книги, съобщават от пресцентъра на общината.
Наташа Младенова, председател на литературния клуб в Белоградчик представи професионалната и творческа кариера на автора и земляк на белоградчишката общественост, който е почетен гражданин на Белоградчик. Веселин Борисов е роден в село Скомля, а средното си образование завършва в белоградчишката гимназия. Доктор на медицинските науки с богат опит в академичната сфера. Той въвежда в България академичното обучение по дисциплините „Здравен мениджмънт“, „Мениджмънт на времето“ и промоция на здравето“. Бил е и главен редактор на списание „Здравен мениджмънт“.
Веселин Борисов е автор на книгите: „Сезоните в мен“ (избрани стихове), Откровения срещу съмнения“, „Портрети без грим“, Шедьовърът от Бога“, „Белоградчишките видения“, „Съмнението разкъсай веригите!, Лозан Стрелков. Познат и непознат“, „Идеите в общественото здраве“ и други.
В събитието бе включена и аудиовизуална беседа „Талантите на Северозапада“. Професорът с гордост наблегна на корените си и на факта, че тук са родени десетки таланти в различни области, личности с доказан професионализъм и признание. Белоградчик е академия на талантите, а това е гордост, за която трябва да се знае и да има памет, изтъкна още Борисов.

Катя Андреева изрази признание към качествата и постиженията на проф. Борисов и прикани да се изрази почит с едноминутно мълчание и ставане на крака към паметта на Любомир Левчев и Емил Павлов, утвърдени имена в областта на литературата и културата, и основоположници на Поетическата обсерватория – проява единствена по рода си за страната, датираща от 1981 година.

Доктор Жоро Николов благодари на Веселин Борисов, който го е вдъхновил като лекар и вместо в Музикалната академия се е насочил към медицината.
Кметът Антон Трифонов , поднесе Поздравителен адрес и връчи на академик В. Борисов по повод 80-годишния му юбилей, емблематична картина на Белоградчишките скали.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder