НОИ отбелязва Международния ден на възрастните хора

НОИ отбелязва Международния ден на възрастните хора

Международният ден на възрастните хора! Дата, на която вече близо 30 години по целия свят се отбелязват мъдростта и опитът, които хората от третата възраст оставят след себе си!
Дата, на която всички цивилизовани общества почитат онези, които с труда, всеотдайността и характера си са спомогнали за тяхното развитие и са възпитали поколения, готови да заемат своето място в еволюцията на човечеството!

И тази година в Националния осигурителен институт (НОИ) по традиция на 1 октомври са отворени широко вратите на териториални поделения в цялата страна!
Служителите във всички краища на България ще отговарят на въпроси, свързани с пенсионирането и ще съветват настоящите и бъдещите пенсионери и техните близки относно социалноосигурителните им права!

В приемните по места служители ще отговарят на запитвания, свързани с пенсионирането и ще съветват настоящите и бъдещите пенсионери и техните близки за социалноосигурителните им права. Експертите ще дават консултации относно придобиването право на пенсия, актуалните изисквания за пенсиониране в различните категории труд и възможностите за закупуване на недостигащ осигурителен стаж.

На 1 октомври ръководители и служители на териториалните поделения на НОИ ще посетят домовете за социални услуги на възрастни хора в Ямбол, Велико Търново, Кюстендил, Айтос, Айдемир, с. Чернозем, с. Падеш и др. Планирани са срещи в редица пенсионерски клубове в градовете Видин, Плевен, Кърджали, Хасково и Берковица. На тях експертите ще предоставят информация относно пенсионното законодателство и ще отговарят на конкретни въпроси. Допълнителен ден за консултации е предвиден във филиала на ТП на НОИ – Разград в Кубрат, а този в Исперих ще бъде с удължено работно време. В Шумен пък ще бъде организирана кръгла маса по социалноосигурителни въпроси.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder