Служители на БНР протестират пред СЕМ

Служители на БНР протестират пред СЕМ

Втори протест в защита на оставането на генералния директор на БНР Светослав Костов на поста му се провежда в този момент.
Този път протестиращите журналисти, служители и музикални състави от националното радио застанаха не пред своята сграда на „Драган Цанков“, а под прозорците на Съвета за електронни медии /СЕМ/, поискал оставката на Костов, предаде dariknews.bg.

Пред офисите на медийния регулатор на „Шипченски проход“ в подкрепа на шефа на радиото оркестрите пристигнаха с инструментите си.

При създалата се ситуация членовете на СЕМ поканиха част от протестиращите на среща – нещо, което не се бе случило в предишните дни. Преди седмица те проведоха среща само с част от редколегията на „Хоризонт“.

По време на предишния протест пред сградата на националното радио протестиращите в защита на Светослав Костов негодуваха, че е била изслушана само едната страна в скандала. Не била дадена думата на някой от несъгласните с това, че Костов е виновен за спирането на сигнала на 13 септември и че е упражнявал цензура върху Силвия Великова, поради което трябва да бъде махнат в момента, когато текат проверки на прокуратурата и Сметната палата.

След срещата с редколегията СЕМ обаче реши, че му иска оставката и започва процедурата по предсрочното прекратяване на мандата му през следващата седмица без да насрочва повече срещи и изслушвания.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder