„На ВКУСЕН фест сме! В парка“ – ЗАПОВЯДАЙТЕ! (Новините на Видин Вест ТВ)

„На ВКУСЕН фест сме! В парка“ – ЗАПОВЯДАЙТЕ! (Новините на Видин Вест ТВ)

„На ВКУСЕН фест сме! В парка“ обединява идеята за фермерски пазар и хапване на открито в едно.

Днес и утре от 10:00 ч. до 18:00 ч. в парк „Владикина бахча“

След успешното издание на „На Базар сме! В парка“, което се проведе на 20-ти юли в Крайдунавския парк на Видин, организаторите от „Sтетика“ се насочват към осъществяването на кулинарен фест. Наричат го „На ВКУСЕН фест сме! В парка“, не само защото искат да запазят звученето от предходното събитие, но защото локацията, която избират е парк „Владикина бахча“. Инициативата цели да събере на едно място разнообразни фермерски продукти, богата селекция от вина, принадлежности за кухнята и вкусна храна, приготвена на място. Гости от Сърбия и Македония също ще изложат стоките си. В рамките на двудневния фест са предвидени демонстрации, дегустации, работилници, занимания за деца, тясно свързани с кулинарията. И всичко това – в „компанията“ на български парчета, избрани от Радио Видин, повечето от които рядко могат да бъдат чути извън техния ефир.
Посетителите ще могат да си похапнат прясна паста, пица, бургери, сладкиши, традиционни гозби и още много вкусотии на специално обособени места. За неделята е предвиден специален бар, на който видинчани и гости на града ще опитат различни алкохолни, безалкохолни коктейли и домашна лимонада, дело на едни от най-изявените бармани в страната. Специалните гости на фестивала засега остават изненада.
“Sтетика“ е платформа за събития и креативни решения и е създадена преди по-малко от година. Момичетата, които застават зад нея си поставят за цел да внесат свеж полъх в социалния живот на Видин. Част от концепцията на организаторите е да превръщат необичайни или позабравени места в града в терен за различни събития. Това е и причината да изберат бившия парк „Толбухин“ за предстоящия фест. Те вярват, че пространството е с огромен потенциал и заслужава повече внимание и грижа. Призивът им е инициативите, които се провеждат в града, да са насочени не само към централната част, а също така и да се засили стремежът към атрактивни и модерни събития, които да привличат посетители от цялата страна.

ЕКИП: ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder