Топ вести
13.11.2019 - Седем задържани при спецакция във Враца (новините на Видин Вест -обедна емисия)
13.11.2019 - Кметът на Видин спази обещанието си дадено пред нашите камери – тръгна на работа с колело
13.11.2019 - Измаменият от мними майстори може да се окаже обвинен в отвличане
13.11.2019 - Георги Стоенелов, кмет на Ново село: „Да заровим бухалките и ножовете и да се обединим за Ново село“ (Утро с Видин Вест)
13.11.2019 - TИР помете вишка и уби човек на Дунав мост 2
13.11.2019 - ПОД СТРОЙ? ВСИЧКИ В ДОМА ЗА ДЕМЕНЦИЯ В НОВО СЕЛО ГЛАСУВАЛИ ЗА ОПРЕДЕЛЕН КАНДИДАТ (Утро с Видин Вест)
12.11.2019 - Разкриха две нелегални фабрики за производство на цигари, при проведени международни разследвания (Снимки)
12.11.2019 - Разбиха наркобанда в София
12.11.2019 - Над 4,7 млрд. лв. в бюджета на НЗОК за 2020 г.
12.11.2019 - Борислав Тошев кандидат за кмет, обжалва изборните резултати на ОИК Ново село
Зов за помощ! Млад мъж се нуждае от животоспасяваща трансплантация

Зов за помощ! Млад мъж се нуждае от животоспасяваща трансплантация

Ивайло Милев е на 40 години. До преди няколко години животът му се развивал нормално – работа, приятели, мечти. Сега от някога лъчезарния млад мъж, когото приятелите му познават като душата на всяка компания, не е останал и помен. Ивайло на практика е почти затворник в дома си, а мечтата му е един ден да си върне стария начин на живот. Начин на живот, отнет му от тежко заболяване. През 2016 година Ивайло е диагностициран с хронична бъбречна недостатъчност, а единственият му шанс е бъбречна трансплантация, която обаче няма как да бъде извършена в България. Но спасение предлага специализирана клиника в Истанбул.
Майката на Ивайло – Наташа Милева, може да бъде негов донор и отговаря на всички медицински показания за това. Но оказва се, че на един здравноосигурен българин му се налага да търси лечение в чужбина заради неуредиците в българското здравеопазване, както става ясно от разказа на майка му, която не спира да се бори със зъби и нокти, за да спаси живота на сина си. „В България не може да бъде извършена трансплантацията, защото не могат да ми завършат изследванията, няма изотопи за сцинтиграф в Александровска болница, където Ивайло лежи от три години всеки месец по една седмица. И аз лежах май месец там, но и тогава, и досега нямат изотопи. Като видяхме, че тук нещата не се получават, говорихме с пациенти, които са оперирани в Турция и се чувстват добре, затова решихме и ние да отидем“. За да бъде извършена обаче животоспасяващата трансплантация в специализираната клиника в Истанбул е необходимо семейството на Ивайло да заплати 24 000 евро – сума, която е непосилна за тях.
Състоянието на Ивайло се влошава и е жизненоважно операцията да бъде извършена в най-кратки срокове, сподели майка му. „Няма все още насрочена дата за операцията, защото първо трябва да съберем парите. Благодаря на всички, които до момента ни протегнаха ръка в тази тежка ситуация – от сърце им благодаря! Малко ни остава да ги съберем, трябват някъде още около 4000 евро. Надявам до две седмици да заминем за Турция, тъй като състоянието на Ивайло е лошо. Ако той продължава да стои с висок креатинин, ще му се увреди мозъкът и може нещо много лошо да му се случи“, подчерта Наташа Милева. Затова тя отново се обръща с призив към всички хора с добри сърца – да помогнат, според възможностите си, за да бъде спасен животът на Ивайло.

Дарителска сметка в лева:
Райфайзен банк
IBAN: BG78RZBB91551010827908
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Ивайло Венелинов Милев

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder