Зов за помощ! Млад мъж се нуждае от животоспасяваща трансплантация

Зов за помощ! Млад мъж се нуждае от животоспасяваща трансплантация

Ивайло Милев е на 40 години. До преди няколко години животът му се развивал нормално – работа, приятели, мечти. Сега от някога лъчезарния млад мъж, когото приятелите му познават като душата на всяка компания, не е останал и помен. Ивайло на практика е почти затворник в дома си, а мечтата му е един ден да си върне стария начин на живот. Начин на живот, отнет му от тежко заболяване. През 2016 година Ивайло е диагностициран с хронична бъбречна недостатъчност, а единственият му шанс е бъбречна трансплантация, която обаче няма как да бъде извършена в България. Но спасение предлага специализирана клиника в Истанбул.
Майката на Ивайло – Наташа Милева, може да бъде негов донор и отговаря на всички медицински показания за това. Но оказва се, че на един здравноосигурен българин му се налага да търси лечение в чужбина заради неуредиците в българското здравеопазване, както става ясно от разказа на майка му, която не спира да се бори със зъби и нокти, за да спаси живота на сина си. „В България не може да бъде извършена трансплантацията, защото не могат да ми завършат изследванията, няма изотопи за сцинтиграф в Александровска болница, където Ивайло лежи от три години всеки месец по една седмица. И аз лежах май месец там, но и тогава, и досега нямат изотопи. Като видяхме, че тук нещата не се получават, говорихме с пациенти, които са оперирани в Турция и се чувстват добре, затова решихме и ние да отидем“. За да бъде извършена обаче животоспасяващата трансплантация в специализираната клиника в Истанбул е необходимо семейството на Ивайло да заплати 24 000 евро – сума, която е непосилна за тях.
Състоянието на Ивайло се влошава и е жизненоважно операцията да бъде извършена в най-кратки срокове, сподели майка му. „Няма все още насрочена дата за операцията, защото първо трябва да съберем парите. Благодаря на всички, които до момента ни протегнаха ръка в тази тежка ситуация – от сърце им благодаря! Малко ни остава да ги съберем, трябват някъде още около 4000 евро. Надявам до две седмици да заминем за Турция, тъй като състоянието на Ивайло е лошо. Ако той продължава да стои с висок креатинин, ще му се увреди мозъкът и може нещо много лошо да му се случи“, подчерта Наташа Милева. Затова тя отново се обръща с призив към всички хора с добри сърца – да помогнат, според възможностите си, за да бъде спасен животът на Ивайло.

Дарителска сметка в лева:
Райфайзен банк
IBAN: BG78RZBB91551010827908
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Ивайло Венелинов Милев

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder