Топ вести
19-годишен от Враца хванат с „чай“ за пушене

19-годишен от Враца хванат с „чай“ за пушене

Вчера, в 12.30ч.   в гр.Враца, полицейски патрул извършил проверка на 19-годишен жител на село Върбица. По време на проверката, лицето изхвърлило в тревните площи хартиена сгъвка  съдържаща суха листна маса- т.нар. „чай“ за пушене.

Синтетичният наркотик „Чай“, познат още като „дизайнерски“ наркотик, „подправка“, „Спайс“ и други е психоактивна смес за пушене, която се състои от компоненти от растителен и синтетичен произход. Често това са тютюн, коноп, хавайски роза, градински чай, мащерка и женшен, напоена с концентриран разтвор на изкуствения наркотик JWH-018. Употребата на синтетичения наркотик „Чай“ крие голяма опасност, защото той бързо предизвиква психическа и физическа зависимост, води до деградация на личността и причинява големи щети на тялото.

Последици от употребата на наркотика 

images„Чая“ е истинска „салата“ от психотропни вещества. Последиците от използването на „Чай“ наподобяват ефектите на канабиса, само че в пъти по-силни:
– бледа кожа на лицето;
– разширени зеници и зачервени очи;
– сухи, напукани устни;
– промени в апетита – от лакомия до пълно отхвърляне на храненето;
– прекомерна приказливост, без логика и смисъл;
– тахикардия и повишено изпотяване;
– внезапно „застиване“ в неестествена поза;
– заблуди, халюцинации, психози.
В резултат на използването на синтетични наркотици човек е заплаха за роднини и приятели. Често под влиянието на „Чай“ младите хора се самоубиват. Ако забележите при ваш близък един от горните симптоми,че са налице – незабавно се свържете с компетентно лице. Не се опитвайте да говорите, или да го убедите, че той е „зле“. В този момент, той не може разумно да оцени ситуацията.

Влияние на пушенето на синтетични смеси върху организма

Sinteticheskij-narkotik-spajsПроцесът на физическо пристрастяване към „Чай“ се случва незабелязано. На първо време, човек става нервен, той се уморява лесно, незакъсняват и проблемите със съня,
наблюдават се и избягване на обществени изяви. Постепенно тялото започва да изисква все по-голямо и по-голямо количество от наркотика, а ако не го приеме се започват да се
наблюдават симптоми на тревожност и безпокойство.
Зависимият започва да се чувства физически неразположения от невзимането на „Чай“ едва след 2-3 седмици редовна употреба. Следващият етап се характеризира с образуването на психологическа зависимост: пристрастеният не се интересува от нищо друго освен за намирането на нова доза, защото предходната му е била достатъчна само за няколко часа. Той губи контакт и контрол над личността си и става опасен, както за себе си така и за другите. Активните съставки в „Чай“ бавно засягат всички функции на тялото. След няколко месеца на употреба на „дизайнерския“ наркотик започват да се проявяват симптоми като:
– нарушена зрителната острота;
– мудност в движенията на тялото и загуба на координация;
– влошаване на паметта и неспособност за концентрация;
– интелектуален спад до деменция;
– силно занижено сексуално желание;
– неизправност на дихателната система (задавяне, астматични пристъпи);
– смущения на кръвоносната система (аритмия, повишена сърдечна честота, повишено кръвно налягане);
– страдат „филтрите“ на организма – бъбреците и черен дроб.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder