Борисов и премиера на Камбоджа подписаха споразумение

Борисов и премиера на Камбоджа подписаха споразумение

Трябва да възстанови прагматичните отношения с Камбоджа, които сме имали в миналото. В момента България няма посолство в Камбоджа, но това би могло да се промени, ако всичко онова, за което сега се договорихме, стане факт.
Но за целта първо трябва да имаме резултати.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред медии след срещата си с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен, предаде Novini.bg.

,,Едно от споразуменията, които подписахме, споразумение за защита на инвестициите, за да може когато нашите инвеститори отидат в Камбоджа, да бъдат защитени. Предстои да създадем и междуправителствена икономическа комисия в тази насока, даже утре ще запознаем гостите с индустриалните ни зони“, посочи премиерът Борисов.

,,Българи са гинели във войната в Камбоджа и затова се надявам бързо да си възстановим отношенията и това би могло да се случи чрез инвестиции, икономика, туризъм и култура. Освен това им даваме оръжие на добри цени и мисля, че в тази сфера можем да продължим да работим добре“, допълни Борисов.

,,Връзката между Камбоджа и България е почти на 60 години. Камбоджа никога няма да забрави какво България е сторила за нея и изразява огромната си благодарност за помощта след геноцида на червените кхмери. Сигурен съм, че посещението ми днес ще даде добри резултати и ще постигнем повече“, добави от своя страна премиерът на азиатската държава Хун Сен.

,,Проведохме дискусии за насърчаване на отношенията между двете държави, ние вече подписахме споразумения и в бъдеще министрите ни ще работят заедно и в тясно сътрудничество, за да постигнем добри резултати и нашите отношения да станат по-всеобхватни“, отбеляза още Хун Сен.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder