Предизборни страсти? Бутат незаконни постройки в Дунавци, собствениците твърдят, че става въпрос за репресия (видео)

Предизборни страсти? Бутат незаконни постройки в Дунавци, собствениците твърдят, че става въпрос за репресия (видео)

Семейството на Михаил Славчев се оплака от политическа репресия.

Всичко започва от миналата година, когато семейство Славчеви построяват този магазин пред имота си. Правят опити да узаконят пространството, като си заплащат тротоарно право, но процедурата зацикля, магазинът така или иначе отваря врати.

Преди няколко месеца Гана Славчева получава съобщение от Общината, че трябва доброволно да събори магазина си, иначе ще бъде заличен принудително. Малко по-късно идва заповед за принудителното му събаряне. Юристи обжалват заповедта на заместник кмета на Видин. Адвокатът на семейство Славчеви намира и данни за престъпление в заповедтта и атакува в съда.

адв. Ваня Василева – защита на сем. Славчеви

„Тази заповед за принудително събаряне, би следвало да се обжали в 14 дневен сток, така е написано тук и се е подписал инж. Цветан Асенов. Жалбата е за това, че заповедта на кмета за премахване на този обект като незаконно строителство, намираме данни за документни престъпления. След като Районната прокуратура разследва няколко месеца случая, го прехвръли на Окръжната прокуратура заради това, че има данни за по-сериозни престъпления.“

Въпреки това, тази сутрин Славчеви осъмнаха с полиция и строители за да разглобят конструкцията. Според Гана Славчева става въпрос за политическа репресия, в която е замесен служител от Община Видин.

Гана Славчева – собственик на магазина

„Има една юристка, която също има незаконна постройка и аз съм подала жалба срещу нея, но моята жалба е изчезнала“

адв. Ваня Василева – защита на сем. Славчеви

„Разбирате ли какво значи, че я няма! Има входящ номер, но самото съдържание е изчезнало някъде.“

Семейство Славчеви твърдят, че тоталната репресия започнала от преди 3 дни, когато сложили предизборни плакати на конкуретен кандидат на Дунавци.

А само на метри от незаконната постройка се намира друга такава, която обаче има плакати на конкуретна политическа партия.

На въпрос на нашия екип към строителните работници, защо не събарят и другия магазин, ни отговориха, че работят по сигнал.

адв. Ваня Василева – защита на сем. Славчеви

„Много е тъжно, но в момента присъствате на едно брутално неспазване на закона. Има си процедура, но самите институции не я спазват“

Темата продължава и утре сутрин в „Утро с Видин Вест“

Автор: Калин Иванов

Оператор : Емил Иванов

Сподели в социалните мрежи:

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder