Шанс за търсещите работа дава иновативна уеб-платформа

Шанс за търсещите работа дава иновативна уеб-платформа

Вече от няколко месеца функционира уеб-платформа, която пряко свързва работодателите и хората, търсещи работа.
Разработена в рамките на трансграничен българо-румънски проект, уеб-платформата работи като своеобразна онлайн трудова борса, където компаниите обявяват свободни работни места, за които хората могат да кандидатстват.
„Това е пример за трудова мобилност в действие, тъй като реално уеб-платформата свързва пазарите на труда на Видин и Дробета Турну-Северин, което е и една от целите на проекта, който реализирахме съвместно с Община Вънжу Маре“, коментира за „Видин Вест“ председателят на Сдружение „Активно общество“ Радослав Георгиев.
Той обясни, че уеб-платформата е достъпна на адрес www.danubejobs.eu. Регистрацията става бързо и е безплатна, като е нужен само актуален имейл.
„Не малко са обявите на работодатели, публикувани до момента. Така че нека хората, които търсят работа, да се възползват от това. Нека не ги спира фактът, че подходящата позиция е в румънска компания, например, защото мина времето, когато хората бяха като закрепостени на мястото, където са родени. Днес Европейският съюз дава нови възможности и една от тях е за трудова мобилност – трябва хората да се възползват от това“, категорична е Надежда Петрова, участвала в изпълнението на трансграничния проект на позиция „Социален асистент“.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder