Участник в телефонни измами е задържан при спецоперация

Участник в телефонни измами е задържан при спецоперация

На 18 октомври е проведена операция, задържан е 50-годишен жител на с. Боров дол, обл. Сливен, участник в схема за телефонна измама.
Действията са осъществени от служители от ГД „Национална полиция“, ОДМВР-Сливен и ОДМВР-Плевен. В резултат на професионалните полицейски действия той е заловен в гр. Сливен в момент на вземане на парите от извършена същия ден измама за сумата от около 7700 лева спрямо възрастна жена от с. Гавраилово, обл. Сливен. Според събраните първоначални данни мъжът е изпълнявал ролята на куриер/муле в престъпната схема. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР-Сливен. При проведените действия по разследването са намерени и иззети мобилни телефони и СИМ-карти, както и други вещи, свързани с престъпната дейност на мъжа. Установена е съпричастност на задържания към още три измами, извършени в периода 23 септември – 14 октомври т.г. на територията на Плевенска и Благоевградска области на обща стойност над 50 000 лева.
50-годишният е привлечен като обвиняем по досъдебното производство на РУ-Сливен и е задържан за срок до 72 часа. Днес предстои да бъде поискано от съда да му бъде наложена постоянна мярка за „Задържане под стража“.
Работата по случая продължава под надзора на РП-Сливен и РП-Никопол.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder