Топ вести
30.05.2020 - Здравният министър издаде заповед, с която регламентира влизането в България от 1 юни
30.05.2020 - Нови 7 излекувани от Covid-19 във Видин. 14 са последните положителни проби в страната
29.05.2020 - 152 безработни лица са започнали работа през април във Видинско
29.05.2020 - Над 500 души останали без работа в област Видин през месец април
29.05.2020 - В Белоградчик отбелязаха 170 години от най-голямото въстание в Северозападна България против османското владичество(Снимки)
29.05.2020 - БАБХ и МВР разкриха нелегален обект за производство и търговия с храни в софийска област (Снимки)
29.05.2020 - Разследващи гранични полицаи са арестувани за подкуп
29.05.2020 - Спипаха близо 16 т цигарени опаковки на Дунав мост 2 (Снимки)
29.05.2020 - Над 32 000 проверени МПС-та и 14 500 констатирани нарушения по време на Спецакцията на територията на цялата страна
29.05.2020 - Детските ясли и градини във Враца започват работа от 1 юни
Видин се вдига на протест срещу Закона за социалните услуги

Видин се вдига на протест срещу Закона за социалните услуги

Поредният национален протест, целящ отмяна на Закона за социалните услуги и измененията, направени в 28 български закона, ще се проведе на 9 ноември. Протестът се организира от националното сдружение “Родители, обединени за децата” /РОД/ и правозащитната организация “Свобода за всеки“ . В координираните протестни действия ще се включат градовете София, Видин, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново и Кърджали . Протестът е поредната мирна демонстрация на българските родители, която цели по недвусмислен начин да потвърди решимостта им да се противопоставят категорично с всички възможни законови средства на приетия по-рано тази година Закон за социалните услуги и множеството изменения и допълнения, направени в 28 български закона. Тези законодателни изменения в голямата си част са антихуманни, антинационални, в разрез са с Конституцията на Република България и грубо погазват основни човешки права както на децата, така и на родителите и на семействата като цяло. Опасенията на българските родители са, че влизащите в сила от началото на идната година законодателни промени автоматично ще овластят множество НПО-та и държавни институции, давайки им огромни правомощия за грубо вмешателство в личния и семейния живот на всеки българин. Протестът ще бъде и поредният апел към българските политици да проявят повече здрав разум и повишена отговорност към своите избиратели относно настоятелните им и многократно демонстрирани законови искания, които до момента остават нечути и без отклик от тяхна страна.

На протеста, който ще се състои на площад „Бдинци“, със сцена откъм входа на Съдебната палата, ще говорят адв. д-р Виктор Костов – виден опонент на Национална стратегия за детето 2019 – 2030 г., г-н Валери Сираков – основател на гражданските движения „Аз обичам Видин” и „Възраждане”, Джузепе Гуарнери – баща на пет деца и др.Ще бъдат представени също народни танци и музика.
Във Видин протеста ще се проведе в събота сутринта пред съдебната палата от 13:00 часа.

ЕКИП: ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder